Sebastian Vettel kieltäytyi Ferrarin sopimustarjouksesta - Formula - Aamulehti

Lehti: Vettel kieltäytyi Ferrarin sopimustarjouksesta – Leclercin rinnalle etsitään jo muitakin vaihtoehtoja

Lehtitietojen mukaan Ferrari tarjosi Sebastian Vettelille roimaa palkanalennusta. Saksalaiskuskin paikalle löytyy ottajia.

Sebastian Vettelin jatko Ferrarilla ei ole kirkossa kuulutettu.

22.4.2020 18:15

Sebastian Vettel on torjunut Ferrarin jatkosopimustarjouksen, jossa hänen palkkaansa olisi alennettu tuntuvasti, kertoo la Gazzetta dello Sport.

Vuodesta 2015 italialaistallissa ajaneen Vettelin sopimus Ferrarin kanssa päättyy tähän vuoteen. Talli on kertonut haluavansa pitää nelinkertaisen maailmanmestarin riveissään Charles Leclercin rinnalla, mutta talli ja kuljettaja ovat tällä hetkellä erimielisiä sopimuksen yksityiskohdista.

La Gazzetta dello Sportin mukaan sopimuksessa hiertää kaksi asiaa: sopimuksen kesto ja palkka. Ferrari tarjoaa Vettelille vain yhden kauden mittaista jatkopahvia, mutta saksalainen haluaisi olla Ferrarin mies vielä ainakin kaksi vuotta.

32-vuotias 53 GP-voiton mies on saanut Ferrarilta sopimustarjouksen, jossa hänen vuosipalkakseen on määritelty 12 miljoonaa euroa. Se on saman verran kun tallikaveri Leclercillä, mutta mojova alennus aiempaan. Edellisen kolmevuotisen sopimuksen aikana Vettel tienasi 36 miljoonaa euroa vuodessa.

Arvo laskenut

Sebastian Vettel menetti otteen maailmanmestaruudesta omien virheiden takia 2018.

La Gazzetta dello Sportin mukaan Vettelin asema neuvottelupöydässä on heikentynyt huomattavasti sitten vuoden 2017, jolloin edellinen sopimus solmittiin.

Tuolloin Vettel taisteli tiukasti maailmanmestaruudesta Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan, kärsien kuitenkin lopulta tappion. Sama kohtalo toistui seuraavana vuonna, mutta tuolloin Vettelillä oli syytä katsoa itseään peilistä. Lukuisat omat virheet veivät suuren kasan MM-pisteitä, jotka ratkaisivat mestaruuden lopulta Hamiltonille.

Hapuilevat otteet jatkuivat myös viime vuonna, kun taas talliin pestattu Leclerc osoitti olevansa nuoresta iästään huolimatta laatuluokan kuljettaja.

Monet uskoivatkin todistaneensa vallanvaihtoa Ferrarilla, kun Leclercin vuoteen 2024 ulottuva jatkosopimus julkaistiin joulukuussa.

La Gazzetta dello Sportin mukaan Ferrarilla ei ole kuitenkaan mikään kiire tai halu päästä eroon Vettelistä, mikäli saksalainen vain löytää oman korkean suoritustasonsa. Tallin suunnitelmissa tälle annettaisiin kuitenkin aikaa vain vuosi, kun taas Vettel haluaa sitoutua vähintään kahdeksi kaudeksi.

Muitakin vaihtoehtoja

Lewis Hamilton on ajanut Mercedeksellä vuodesta 2013.

Lehden mukaan F1-sarjan legendaarisin talli etsii muitakin vaihtoehtoja Leclercin rinnalle. Talli on lähestynyt Daniel Ricciardoa, jonka Renault-sopimus on umpeutumassa. Australialainen on ollut pettynyt ranskalaistalliin, minkä lisäksi autoyhtiön halukkuus jatkaa formula ykkösissä herättää huolta.

Sarjan eliittikuljettajiin laskettavalla Ricciardolla on myös italialaiset sukujuuret, mikä ei ainakaan heikennä hänen Ferrari-mahdollisuuksiaan.

Lisäksi Ferrari on kiinnostunut McLarenin Carlos Sainzista tai Kimi Räikkösen Alfa Romeo -tallikaveri Antonio Giovinazzista, joka kuuluu italialaistallin junioriohjelmaan.

Myöskään Hamilton ei ole poissa laskuista. Kuusinkertainen maailmanmestari on kertonut haluavansa jatkaa Mercedeksellä, mutta Ferrarin esittämä kutsu ja rahallinen korvaus voi osoittautua lopulta liian houkuttelevaksi jopa brittikuskille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: