Mercedes keksi uudenlaisen hengityskoneen - Formula - Aamulehti

F1-talli kehitti hengityskoneen, joka auttaa koronavirukseen sairastuneita – Yhtiö jakaa tietonsa ilmaiseksi kaikille

Mercedeksen moottorinkehitysyksikkö ei rakenna tällä hetkellä voimanlähteitä, vaan hengityskoneita.

Mercedeksen viime vuonna käyttämä W10-auto.

7.4.2020 19:40

Mercedes on saanut valmiiksi laitteen, josta on suurta apua taistelussa koronavirusta vastaan. Yhtiö ei aio takoa keksinnöllään rahaa, vaan se jakaa tietonsa ilmaiseksi kaikille.

F1-talli kertoi tänään yhtiön moottorinkehitysosaston saaneen valmiiksi UCL-Ventura-nimeä kantavan laitteen, joka avustaa hengittämistä näistä oireista kärsiviä potilaita. Tallin tiedotteen mukaan kehitystyöhön kului vain sata tuntia.

Tiedotteen mukaan laite auttaa hengitysvaikeuksista kärsiviä potilaita pumpaten happea jatkuvalla paineella nenän ja suun kautta. Näin potilaan hengitystiet pysyvät avoimina, mikä pitää yllä riittävän happimäärän kulkeutumiseen verenkiertoon.

Mercedeksen keksintö auttaa erityisesti juuri koronavirukseen sairastuneita.

Erilaisista hengitystä tukevista laitteista on ollut suurta pulaa kaikkialla maailmassa sen jälkeen kun koronavirus muuttui pandemiaksi. Monet tautiin vakavasti sairastuneet tarvitsevat koneiden apua virusten iskiessä keuhkoihin, mikä on saanut eri maiden valtiot huutamaan yritysmaailmaa tulemaan apuun.

Brittiläiset F1-tallit vastasivat kutsuun. Tarvittavia osia ja laitteita valmistetaan jo monissa tehtaissa, mutta Mercedes on nyt onnistunut kehittämään kokonaan uuden laitteen, jota se pystyy valmistamaan tuhannen kappaleen päivätahdilla.

Myös muut voivat valmistaa

Mercedeksen innovaatio on osa Britanniassa lanseerattua suurta yhteistyöprojektia, jossa lukuisat maan yritykset pyrkivät jakamaan tietotaitoa ja osaamistaan keskenään koronaviruksen selättämiseksi.

Tarvittavat tiedot UCL-Venturan valmistamiseksi tulevat julkiseen jakoon, jotta muutkin yhtiöt voivat valmistaa laitteita terveydenhuollon tarpeisiin.

CNN:n mukaan Britannian hallitus on tilannut maassa työskenteleviltä yrityksiltä kaikkiaan 10 000 uutta hengityslaitetta.

Britanniassa koronavirukseen on kuollut lähes 5 500 ihmistä. Sairastuneita on yli 52 000.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos