Valtteri Bottas kertoi C Morelle yllättyneensä oman tallinsa vireestä – Luuli Ferrarin olevan Mercedeksen edellä: "Näköjään on löytynyt aika paljon vauhtia" - Formula - Aamulehti

Valtteri Bottas kertoi C Morelle yllättyneensä oman tallinsa vireestä – Luuli Ferrarin olevan Mercedeksen edellä: "Näköjään on löytynyt aika paljon vauhtia"

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton tykittivät Mersuillaan lähtöruudukon eturiviin.

16.3.2019 16:02 | Päivitetty 16.3.2019 16:03

Suomalainen jäi paalulle tykittäneestä tallitoveristaan Lewis Hamiltonista 0,112 sekuntia.

–Lähellä oli. Se oli ihan hyvä kierros siinä Q3:n alussa. Tuntui hyvältä ja tiesin, että pystyn vielä parantamaan, mutta sitten toisella vedolla ei ollut niin hyvä pito kuin aikaisemmalla kierroksella, Bottas totesi aika-ajon jälkeen C Moren haastattelussa.

Suomalainen arvioi, että huono pito saattoi johtua liian alhaisista rengaslämmöistä.

–Muuten ajaminen tuntui hyvältä, latu maistui ja oli hauskaa.

Monen F1-asiantuntijan papereissa Ferrari oli talvitestien perusteella hieman Mercedestä edellä, mutta Australiassa voimasuhteet näyttävätkin olevan päinvastoin. Ferrarit starttaavat huomiseen kisaan lähtöruuduista kolme ja viisi.

–Oli kyllä ihan täysi yllätys. Tulimme tänne sellaisella asenteella, että Ferrari on varmasti vähän meitä nopeampi ja meidän täytyy työskennellä kovaa, mutta näköjään on löytynyt aika paljon vauhtia, Bottas hämmästeli.

Lue lisää: Bottas ja Hamilton tyrmäsivät Ferrarin aika-ajossa – Räikköseltä mahtava alku Alfa Romeolla

Bottaksella on ollut Australiassa hieman ongelmia auton kanssa. Ajettavuus ei ole ollut paras mahdollinen.

–Kolmosharjoituksissa ei vielä tuntunut kovin hyvältä, mutta onneksi saatiin aika-ajoon huomattavasti paremmaksi. Pystyin ajamaan puhtaita kierroksia ja sitä kautta rakentamaan vauhtia ja itseluottamusta, Bottas totesi lopulta tyytyväisenä.

Sunnuntain kisaa hän kommentoi varasin niukasti.

–Koitetaan saada parempi lähtö kuin tiimikaveri.

Kimi Räikkönen oli Alfa Romeollaan aika-ajon yhdeksäs.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: