Veikko Lesonen tulee Niko Karin päätukijaksi - Formula - Aamulehti

Niko Kari löysi uuden päätukijan: teollisuusneuvos ja monimiljonääri tulee formulalupauksen taustalle – "Nyt laitetaan homma rokkaamaan"

Niko Karin viime vuodet ovat menneet tuloksellisesti alakanttiin.

17.1.2019 17:32 | Päivitetty 17.1.2019 17:33

Niko Kari on saanut uuden päätukijan. Suomen harvoihin formulalupauksiin kuuluvan Karin, 19, tukijaksi on lähtenyt oululainen teollisuusneuvos ja monimiljonääri Veikko Lesonen.

Uutinen on Karin formulauran kannalta todella merkittävä. Ilta-Sanomat kertoi viime viikolla, että Wihuri-konserni lopetti Karin tukemisen samalla, kun se päätti yhteistyön myös F1-kuski Valtteri Bottaksen kanssa.

Kari on ajanut kaksi edellistä kautta GP3-sarjassa. Avauskaudella hän voitti yhden osakilpailun, mutta muuten tulokset ovat jääneet vaisuiksi. Kari kuului formula ykkösten mahtitallin Red Bullin junioriohjelmaan, mutta Red Bull lopetti yhteistyön kauden 2017 päätteeksi.

–Niko Karin tekemisestä huokuu yrittäjähenkisyys ja periksiantamaton asenne, ja se miellyttää minua. Kyse on pitkäjänteisestä projektista, eikä takaiskujen osuessa kohdalle tule luovuttaa. Silloin vasta tukea tarvitaankin, kun kohdalle osuu heikko kausi, Veikko Lesonen sanoo Karin tiedotteessa.

Suurista yrityskaupoista tuttu Lesonen on muun muassa perustamansa teollisuuskonsernin Head Investin hallituksen puheenjohtaja.

Viime kauden lopulla Kari ajoi neljä kilpailua F2-sarjassa, joka on korkein taso formula ykkösten alapuolella. Alkaneen vuoden ajopaikkaa Kari ei vielä julkistanut.

–Olen erittäin tyytyväinen kauden 2019 pakettiin. Pääsen keskittymään tulevaan kauteen todella hyvillä fiiliksillä. Nyt laitetaan homma rokkaamaan, Kari sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos