Lehti: F1-talli Ferrari vaihtaa tallipäällikköä - Formula - Aamulehti

F1-media: Vallankumous mahtitallissa – Ferrari vaihtaa tallipomon

Maurizio Arrivabene kuvattuna Hockenheimissa Saksassa viime heinäkuussa.

7.1.2019 12:54 | Päivitetty 7.1.2019 13:59

Formula ykkösten Ferrari-talli vaihtaa tallipäällikköä, kertoivat Gazzetta dello Sport sekä Autosport. Maurizio Arrivabenen korvaa tallin tekninen päällikkö Mattia Binotto.

Ferrari ei ole toistaiseksi ilmoittanut asiasta, mutta Gazzettan mukaan virallinen vahvistus saattaa tulla vielä tänään. Talli on viime ajat kiistänyt harkitsevansa suuria muutoksia johdossaan, mutta viime kaudesta kitkerän maun jättäneet virheet näyttävät nyt kostautuvan Arrivabenelle vain päälle pari kuukautta ennen uuden kauden alkua. Autosportin mukaan sisäpiirin lähteet kertovat, että Ferrarin johtaja John Elkann on päättänyt Binotton olevan oikea mies johtamaan Ferraria.

Binotton ja neljä vuotta tallipomona toimineen Arrivabenen välisistä erimielisyyksistä on huhuttu jo pitkään. Pohjalla ovat viime kauden sähläykset, kuten väärät rengasvalinnat tai tallin ilmapiiriä kiristäneet tallimääräykset.

Henkilökuntaansa kritisoinut Arrivabene äityi lopulta arvostelemaan myös auton kehitystyötä. Joulun alla raportoitiin jo, että Binotton turhautuminen saisi hänet lähtemään tallista. Arrivabene tyrmäsi huhut "fake newseiksi", jotka on "laitettu liikkeelle luomaan epävakautta talliin".

–  Minun asemani? Kysykää (Ferrarin) toimitusjohtaja Louis Camillerilta, Arrivabene totesi tuolloin vielä.

Binotto tuli Ferrarin leipiin vuonna 1995 testi-insinööriksi, ja sen jälkeen mies on toiminut useissa eri tehtävissä italialaisessa mahtitallissa. Hän korvasi James Allisonin tallin teknisenä johtajana vuonna 2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut