F1: Lajin tulevaisuutta ovat aasialaiset, amerikkalaiset ja naiskuljettajat - Formula - Aamulehti

F1-pomo: Naisissa, aasialaisissa ja amerikkalaisissa on formuloiden tulevaisuus

Naisten siirtyminen formuloiden kuninkuusluokkaan on F1-pomon mukaan lajin tulevaisuutta.

7.11.2018 20:13

Formula ykkösten MM-sarjaa hallinnoivan Formula 1 Groupin toimitusjohtaja Chase Carey näkee, että sarjan "ideaaliin" tulevaisuuteen kuuluu aasialaisia ja amerikkalaisia kuljettajia sekä myös naiskuljettajia.

Carey julkisti keskiviikkona, että Vietnamin pääkaupunki Hanoi toimii MM-sarjan kilpailun isäntänä huhtikuussa 2020. Päätös on osa F1:n strategiaa uusien alueiden valtaamisessa, mutta F1 toivoo, että se avittaa myös uusien maiden kuljettajien tuomisessa lajiin.

–Haluamme antaa mahdollisuuksia eri kansallisuuksille, ympäri maailman. Olisi hienoa saada kiinalainen kuljettaja, amerikkalainen kuljettaja, naiskuljettaja, vietnamilainen kuljettaja, osaksi tulevaisuuttamme, Carey pohti.

–Mikään ei olisi hienompaa kuin saada kisoja ympäri maailman, ja myös talleja ja kuljettajia ympäri maailman.

F1-pomo Chase Carey haluaa lajin leviävän ympäri maailman.

Aasia on toki tuottanut F1-ajajia, alkaen thaimaalaisesta "Prinssi Birasta" 1950-luvulla ja ulottuen kaudella 2012 ajaneeseen intialaiseen Narain Karthikeyaniin. Yksikään ei ole kuitenkaan noussut lajin huipulle, ei myöskään yksikään kahdestakymmenestä japanilaiskuljettajasta F1-historiassa.

Carey toivoo moiseen muutosta, mutta tähtäin on "pitkäaikainen". Aasialaista F1-hurmaa ei ole helpottanut aiempien GP-isännyyksien epävarmuus: Korean GP pyöri neljä vuotta (2010–13), Intian GP kolme (2011–13) ja Malesia päätti 18-vuotisen F1-isännyytensä viime vuonna.

–Aasia on tietenkin tärkeä, se on maailman kasvumoottori. Aasiassa oleminen on ehdottomasti kivijalka pitkäaikaisessa kasvustrategiassamme. Ehkä aiemmin toimissamme oli hieman lyhytnäköisyyttä, Carey pyöritteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: