Lehtinen-podcast puhuu Kimi Räikkösestä, formuloiden mestaritaistosta ja Valtteri Bottaksesta - Formula - Aamulehti

Mistä Kimi Räikkösen synnyttämässä huumassa on kyse? Lehtinen-podcast purkaa suomalaisen hienon voiton taustat: "Moni on unohtanut sen"

Kimi Räikkönen tuuletti Austinin radalla ensimmäistä gp-voittoaan pitkään aikaan.

25.10.2018 12:00 | Päivitetty 25.10.2018 15:15

"V***u, vihdoinkin!"

Kun Kimi Räikkönen ajoi ruutulipulle ensimmäisenä viime sunnuntaina Yhdysvaltojen osakilpailussa, hän päätti yli viiden ja puolen vuoden voitottoman jaksonsa. Helpotus paistoi kokeneen suomalaisen kasvoilta.

Samalla Räikkönen entisestään lisäsi Kimi-huumaa, joka on tänä vuonna sykkinyt vahvana Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjan siivittämänä.

Lehtinen-podcast pureutuu uudessa jaksossaan Räikkösen, 39, luomaan ilmiöön, hienoon voittoon Austinin radalla, pian päättyvään kauteen ja uraan. Vieraana on Aamulehden urheilutoimittaja, formuloita tiiviisti seuraava Mikko Gynther.

Lehtinen-podcast #4: Kimi Räikkönen ja Formula 1:sten mestaruustaisto

Aiheet: 00:00 alkaen Kimi Räikkönen, 14:31 Hamilton vs. Vettel, mestaruustaisto, 31:11 Valtteri Bottas.

Räikkönen nousi kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi viime viikonlopun juhlien ansiosta. Gynther arvioi Räikkösen ajavan parasta kauttaan nykyisen Ferrari-pestinsä aikana.

–Voitto toi varmasti henkistä mielihyvää ja toi sellaisen ähäkutti-olon, kun häntä on epäilty niin paljon, Gynther arveli.

Lue lisää: Tästä löydät Aamulehden Lehtinen-podcastin kaikki jaksot – miksi Kimi Räikkönen on yhä pinnalla?

Muut podcast-jakson pääaiheet ovat Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin välinen mestaruustaisto ja Valtteri Bottaksen tilanne Mercedeksellä.

Ratkeaako mestaruus ensi sunnuntaina, miksi Hamilton on ollut niin vahva? Onko britti jo kautta aikain kuljettaja? Entä mitä Bottakselta voi odottaa kauden viimeisissä kilpailuissa?

–Pahempaa paikkaa ei voi ollakaan kuin olla Hamiltonin tallikaveri. Fernando Alonso voisi olla yhtä paha. Tämä kausi on ollut pettymys Bottakselle, ei hän ole pystynyt kunnolla edes haastamaan Hamiltonia, Gynther ruoti.

–Pitkä kausi on armoton ja kertoo totuuden. Bottas ei ole ollut mestaruustaiston arvoinen kuski.

Tule kanssamme keskustelemaan Twitteriin hashtagilla #lehtinenpodcast tai ota yhteyttä podcast-isäntään suoraan. Nimimerkki on @lehtinen20.

Lehtinen-podcast

Aamulehden urheiluaiheinen podcast-sarja. Juontajana toimii urheilutoimittaja Lauri Lehtinen.

Julkaistaan Aamulehden verkkosivuilla. Löydät jutun ohesta koontijutun, johon päivitetään podcast-sarjan kaikki jaksot.

Käsiteltävät lajit ja aiheet sekä puheenvuoron saavat vieraat vaihtuvat, mutta myös säännöllisempiä aiheita ja vieraita nähdään.

Tavoitat juontajan ja vieraat: Twitterissä @lehtinen20 ja #lehtinenpodcast.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos