Tästä syystä Lewis Hamiltonia on vaikea voittaa - Formula - Aamulehti

Yhden tähden näytös jatkuu – Tämän takia Lewis Hamiltonia on äärimmäisen vaikea voittaa

Kommentti: Lewis Hamilton nousee vuoden päästä Michael Schumacherin rinnalle seitsemän mestaruuden mieheksi. Sääntöuudistukset voivat tarjota muillekin mahdollisuuden kaudella 2021.

4.11.2019 19:22 | Päivitetty 4.11.2019 19:22

Aamulehti

Sen jälkeen, kun Nico Rosberg voitti Lewis Hamiltonin mestaruuskamppailussa 2016, on F1-sarjasta tullut yhden miehen näytös. Hamilton on voittanut kauden 2017 alusta alkaen tasan puolet ajetuista kilpailuista eli 30.

Ylipäätään vain seitsemän kuljettajaa lajin historiassa on pystynyt moiseen voittomäärään, mikä vain alleviivaa britin ylivoimaa.

Muiden kuljettajien harmiksi Hamilton tuntuu ainoastaan parantavan vanhetessaan. Tällä kaudella hänestä on kuoriutunut mestari renkaiden kulutuksen hallinnassa. Kun muut rukoilevat talliradiossa varikkopysähdystä, Hamilton lisää vauhtiaan. Hän tiedostaa tarkasti, mitä voittaminen vaatii, ja pystyy ajamaan sen mukaan.

Tämä on johtanut siihen, että brittiä on äärimmäisen vaikea voittaa, ainakaan pitkässä sarjassa. Keinot ovat vähissä, kun vastassa on yksi historian nopeimmista kuljettajista, joka hallitsee hermonsa ja renkaansa, on mestari ohittamaan ja jonka tukena on tämän hetken paras talli.

Viimeisen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Hamiltonin ja Mercedeksen hegemoniaa on haastettu, mutta ei voitettu. Toto Wolffin johtama ryhmä on sitä vahvempi, mitä kovempaa sen kimppuun isketään.

Hamilton nousee vuoden päästä Michael Schumacherin rinnalle seitsemän mestaruuden tähdeksi. Sääntöuudistukset voivat tarjota muillekin mahdollisuuden kaudella 2021.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat