Formula ykkösten Monacon GP:n liveseuranta 2019 - Formula - Aamulehti

AL seurasi: Hamilton voitti Monacon GP:n, Red Bull pilasi Bottaksen kilpailun

Seurasimme tällä sivulla formula ykkösten Monacon osakilpailun tapahtumia.

Lewis Hamilton piti Valtteri Bottaksen takanaan Monacon GP:n startissa.

26.5.2019 15:18 | Päivitetty 26.5.2019 18:55

Mercedeksen Lewis Hamilton on voittanut formula ykkösten Monacon osakilpailun. Paalulta lähtenyt brittikuski hallitsi kilpailua startista maaliin.

Toiseksi nousi Ferrarin Sebastian Vettel. Kolmas oli Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas, joka lähti kisaan toisesta ruudusta.

Red Bullin Max Verstappen ajoi maaliin toisena, mutta hän tippui tuloksissa neljänneksi, koska hän sai kisan aikana viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 17:s.

Startti

Kärkikuskit saivat melko tasaiset startit ja neljän kärki pysyi ennallaan. Verstappen yritti haastaa Bottasta, mutta suomalainen piti sijansa. Hollantilainen oli ykkösmutkaan tultaessa sisäpuolella, mutta Bottas oli riittävästi edellä.

Räikkösen startti oli vaisu. Hän tippui avauskierroksella kolme sijaa 17:nneksi.

Bottas menetti asemia turva-auton aikana

Radalle tuli turva-auto, kun Leclercin Ferrarista hajosi rengas noin kymmenen kierroksen jälkeen. Kärkikuskit tulivat silloin renkaiden vaihtoon. Bottas menetti hieman aikaa, kun hän joutui odottamaan Hamiltonin stoppia. Suomalainen tippui kolmanneksi Verstappenin taakse.

Bottas tuli yllättäen heti perään toisen kerran varikolle. Bottas tippui toisen stopin aikana neljänneksi.

Verstappenille rangaistus

Verstappen sai viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka lisätään hänen loppuaikaansa. Syynä se, että Verstappen päästettiin lähtemään varikolta niin, että hän törmäsi Bottakseen. Törmäys vahingoitti Bottaksen rengasta, minkä takia hän joutui käymään toistamiseen varikolla.

– Pysähdyttiin samaan aikaan Lewisin kanssa. Minulla se stoppi oli hitaampi, ja Max (Verstappen) pääsi pit lanella rinnalle. Pidin paikkani, ja Max vain kiilasi minut seinään. Onneksi en menettänyt enempää sijoja. Mahdollisuudet kakkossijaan menivät siinä, Bottas sanoi C Morelle.

Verstappen törmäsi Hamiltoniin

Hamilton, Verstappen, Vettel ja Bottas ajoivat kisan lopun yhtenä letkana. Verstappen iski kerran kolme kierrosta ennen maalia. Hän yritti ohittaa Hamiltonin tunnelin jälkeisessä jarrutuksessa. Yritys epäonnistui ja Verstappen törmäsi Hamiltonin takarenkaaseen. Kumpikin kuitenkin piti asemansa, eikä kummallekaan tullut suurempia vaurioita.

Seurasimme kilpailun etenemistä livenä:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos