Hülkenberg heti kymppikärjessä harjoituksissa - Formula - Aamulehti

Stroll oli Silverstonen toisten harjoitusten ykkönen, Mersujen vauhti vielä vaisua – Hülkenberg heti kymppikärjessä

Ensimmäisten harjoitusten nopein oli Red Bullin Max Verstappen.

Nico Hülkenberg ajoi Racing Pointilla heti kymppikärkeen molemmissa perjantain harjoituksissa Silverstonessa.­

31.7.2020 20:20

Silverstone

Racing Pointin Lance Stroll oli formula ykkösten Britannian gp:n perjantain harjoitusten nopein. Stroll oli Silverstonessa vajaan sekunnin kymmenyksen nopeampi kuin Red Bullin Alexander Albon, joka ajoi seinään ja romutti autonsa.

Mercedes-kuskeista Valtteri Bottas oli kolmas ja Lewis Hamilton viides. Mersujen vauhti oli ennakko-odotuksiin nähden vielä varsin keskinkertaista.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen yllätti olemalla peräti kymmenenneksi nopein.

Strollin tallitoveri, lyhyellä varoitusajalla Racing Pointin rattiin täksi viikonlopuksi hypännyt Nico Hülkenberg oli harjoitusten seitsemäs.

Verstappen avauksen nopein

Red Bullin Max Verstappen piti puolestaan kovinta vauhtia Britannian gp:n ensimmäisissä harjoituksissa. Verstappen kellotti helteisellä Silverstonen radalla 0,474 sekuntia paremman ajan kuin harjoitusjakson kakkonen, MM-sarjaa johtava Mercedeksen Hamilton.

Racing Pointin Stroll oli kolmanneksi nopein, vajaat 0,6 sekuntia Verstappenia hitaampana. Red Bullin Albon ja Ferrarin Charles Leclerc täydensivät kärkiviisikon.

Mercedeksen Bottas jäi kärjestä reilun sekunnin ja oli kuudenneksi nopein. Bottas kellotti parhaan aikansa kovalla rengasseoksella. Parempi kuva suomalaisen suorituskyvystä saataneen vasta toisissa harjoituksissa. Kauden vakuuttavasti aloittanut Mercedes on ollut selkeä ennakkosuosikki Silverstonessa.

Hülkenberg pääsi heti hyvään vauhtiin ja oli yhdeksänneksi nopein. Hän hävisi reilut puoli sekuntia tallitoverilleen Strollille. Hülkenberg tuuraa tänä ja seuraavana viikonloppuna Sergio Pereziä, joka joutuu jättämään Silverstonen kisat väliin saatuaan koronavirustartunnan.

Viime kaudella Renaultilla ajanut Hülkenberg jäi täksi kaudeksi ilman tallipaikkaa F1:ssä. Arvostetulla saksalaisella on hallussaan kyseenalainen ennätys: hän on ajanut 177 gp-kisaa ilman palkintopallisijoitusta, enemmän kuin kukaan muu.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 16:s hävittyään Verstappenin kärkiajalle 2,3 sekuntia.

Giovinazzi levitti romua radalle

Ensimmäinen harjoitusjakso keskeytettiin hetkeksi punaisilla lipuilla Räikkösen tallitoverin Antonio Giovinazzin takia. Giovinazzi pyörähti kovavauhtisessa Becketts-mutkassa, ja vaikka hän pääsi takaisin radalle, hän vaurioitti sekä renkaitaan että autonsa pohjaa. Kun italialainen nilkutti varikolle vaurioituneella autollaan, hänen Alfa Romeostaan jäi radalle pieniä romunpaloja, jotka ratavirkailijoiden piti käydä siivoamassa pois.

Ferrarin Sebastian Vettel jäi jäähdytinvian takia ilman aikaa. Hän ehti ajaa vain kaksi kierrosta ennen kuin Ferrari ryhtyi korjaamaan hänen autoaan, jotta se saataisiin ajokuntoon toista harjoitusjaksoa varten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?