Taitoluistelijasta kertovan kotimaisen jännitys­elokuvan ikärajaa nostettiin yleisö­palautteen jälkeen

Free Skate -elokuva on nyt kielletty alle 16-vuotiailta.

Free Skate alkaa urheilijan toipumistarinana, mutta päätyy väkivaltajännäriksi. Kuvassa pääosan esittäjä Veera W. Vilo.

7.11. 17:34

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (Kavi) on nostanut kotimaisen draamaelokuvan Free Skate (2021) ikärajaa.

Elokuvan ikäraja nousi K12:sta kielletyksi alle 16-vuotiailta. Tiedotteen mukaan päätös johtui saadusta yleisöpalautteesta.

Kavin mukaan elokuva sisältää voimakasta väkivaltaa, jossa uhrin kärsimys tulee selvästi esiin. Tarinan päähenkilön alisteinen asema ja häneen kohdistuvan seksuaaliväkivallan kuvaukset ovat sisältöinä lapsen kehitykselle haitallisia.

Free Skate on taitoluistelumaailmaan sijoittuva tarina, jossa lupaava taitoluistelija (Vilo) loikkaa Venäjältä Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteitaan. Luistelija asettuu Espooseen ja pääsee aloittamaan alusta tiukassa mutta lempeässä suomalaisvalmennuksessa.

Elokuvien ikärajoja luokitellaan silloin tällöin uudelleen ensi-illan jälkeen.

Viimeksi lokakuussa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (Kavi) nosti tanskalaisen kauhudraaman Speak No Evilin ikärajaa. Elokuvan uudeksi ikärajaksi tuli K18, kun se aiemmin oli K16.

Kavi päätti luokitella elokuvan ikärajan uudelleen yleisöpalautteen perusteella. Kavin mukaan uutta K18-ikärajaa puolsi elokuvan erittäin voimakasta ahdistusta aiheuttava sisältö.

Valtaosan Suomessa julkaistavien elokuvien ja televisio-ohjelmien ikärajoista antavat Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kouluttamat ja hyväksymät kuvaohjelmaluokittelijat. Kavin mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö valvoo kuvaohjelmaluokittelijoiden toimintaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut