Spede-elokuvan pääroolin sai Riku Nieminen

Pertti ”Spede” Pasasen ja kumppaneiden vaiheista kertovaa elokuvaa kuvataan Suomessa ja Liettuassa. Ensi-iltansa se saa syksyllä 2023.

Riku Nieminen Spedenä (vas.), Mikko Töyssy Simo Salmisena sekä Joonas Nordman Ere Kokkosen roolissa.

2.9. 10:39

Spede-elokuvan kuvaukset ovat alkaneet tällä viikolla ja pääroolissa nähdään Riku Nieminen. Vesa-Matti Loirina nähdään Aku Sipola, Simo Salmisena Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Lisää näyttelijöitä julkaistaan myöhemmin.

Elokuva keskittyy Speden ja kumppaneiden vaiheisiin 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan läpimurtoon 1970-luvun alkupuolella. Elokuvassa tullaan näkemään muun muassa Uuno-hahmon syntytarina.

Elokuva pohjautuu Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021) -elämäkertoihin.

Elokuvan ohjaa Aleksi Delikouras ja käsikirjoittaa Antti Heikkinen. Spede-elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Olli Haikka ja Marko Talli. Elokuvan levittää Nordisk Film. MTV3 ja C More ovat hankkineet elokuvan televisio- ja streaming-oikeudet.

Elokuvaa kuvataan Suomessa ja Liettuassa ja se saapuu teattereihin syksyllä 2023.

Myös Mike Pohjola on valmistellut Spede-aiheista elokuvakäsikirjoitusta jo vuodesta 2017. Hän kertoi maaliskuussa kirjoittaneensa käsikirjoituksen jo valmiiksi, mutta kirjoittavansa sen uusiksi esiin tulleiden paljastusten vuoksi.

Syksyllä 2021 julkisuudessa kerrottiin, että Pohjola oli tarjonnut käsikirjoitustaan myös Yellow Film & TV:lle, joka ei sitä ottanut, vaan yhtiö ilmoitti aloittavansa oman Spede-aiheisen elokuvan valmistelut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut