Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia on ehdolla pohjoismaisen elokuvapalkinnon saajaksi

Elokuvapalkinto viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa.

Pääosan esittäjä Petri Poikolainen ja ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikki kuvattiin Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä Tennispalatsissa Helsingissä vuosi sitten elokuussa. Nyt elokuva on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi.

23.8. 13:31

Helsinki

Suomalaiselokuva Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Teemu Nikki ja tuottanut Jani Pösö.

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia on muodoltaan ja aiheeltaan poikkeuksellinen elokuva. Mukaansatempaavuus johdattelee pohtimaan pinnan alla kulkevaa merkittävää yhteiskunnallista teemaa. Päähenkilön näkökulma ja tarina ovat hienossa tasapainossa: Petri Poikolaisen ainutlaatuinen päärooli on emotionaalisesti lopulta jopa tärkeämpi elementti kuin toteutuksen todella innovatiiviset keinot”, kansallinen palkintolautakunta perustelee valintaansa tiedotteessa.

Neljä muuta ehdokasta ovat islantilainen Dyrid, norjalainen Verdens verste menneske, ruotsalainen Clara Sola sekä tanskalainen Vanskabte Land.

Palkinnon voittaja julkistetaan 1. marraskuuta Helsingissä Pohjoismaiden neuvoston vuotuisen istunnon yhteydessä.

Palkinto on 300 000 Tanskan kruunun eli noin 40 000 euron suuruinen.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa. Ensimmäisen palkinnon vuonna 2002 sai Aki Kaurismäen elokuva Mies vailla menneisyyttä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut