Warner Bros hyllytti valmiin Batgirl-elokuvan, eikä sitä tulla näkemään edes suoratoistopalveluissa

Hyllyttämispäätös on ollut yllätys, sillä studiot eivät juuri koskaan jätä valmiita elokuvia julkaisematta.

Leslie Grace Batgirl -elokuvassa, jota ei näillä näkymin julkaista.

3.8. 13:37

Elokuvatuotantoyhtiö Warner Bros on päättänyt hyllyttää Batgirl-elokuvan. Sarjakuvayhtiö DC Comicsin Batgirl-hahmon pitkän elokuvasovituksen kuvaukset olivat jo päättyneet ja elokuva oli tarkoitus nähdä HBO Maxilla vielä tämän vuoden aikana.

Sitä ei kuitenkaan tulla näkemään elokuvateattereissa eikä suoratoistopalvelu HBO Maxilla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä New York Post.

Batgirl-elokuvan tuotanto käynnistettiin viime vuonna, ja se oli osa Warner Brosin strategiaa tehdä pitkiä elokuvia yhtiön omistamalle suoratoistopalvelulle HBO Maxille. Batgirl suunniteltiin katsottavaksi HBO Maxin kautta, ei maailmanlaajuiseksi julkaisuksi teattereissa.

Lue lisää: HBO:n uusi suoratoistopalvelu aloittaa Suomessa lokakuussa – Samalla HBO Nordic poistuu käytöstä

Nyt elokuvatuotantoyhtiössä on kuitenkin vaihdettu suunnitelmia ja panostetaan teattereissa nähtäviin elokuviin. Batgirl jäi siis tavallaan ilman kotia. Strategian muutos on tapahtunut Warnerin johtoportaassa tapahtuneiden muutosten jälkeen: Warner Bros. Discoveryn äskettäin nimitetyn uuden toimitusjohtajan David Zaslavin kerrotaan etsivän kustannussäästöjä ja panostavan teatterielokuviin. Warner Median entinen toimitusjohtajan Jason Kilarin prioriteetti taas oli suoratoistoprojekteissa.

Kahden sisältöjätin Warner Brosin ja Discoveryn yhdistymisen jälkeen on aloitettu mittavat säästökampanjat, jotka ovat aiemmin näkyneet muun muassa HBO Maxin suunnitelmissa lopettaa pohjoismainen tuotanto.

Hyllyttämispäätös on ollut yllätys, sillä studiot eivät juuri koskaan laita tuotantoja hyllylle, vaan haluavat saada ainakin jonkin verran tuottoa sijoitukselleen.

New York Postin mukaan elokuvaa näytettiin koeyleisölle ja heiltä saatu palaute oli niin huonoa, että Warner Bros päätti mieluummin perua koko julkaisun kuin tahrata maineensa. Studion sisäpiiriläiset kuitenkin väittävät, että päätös hyllyttämisestä ei johtunut elokuvan laadusta tai elokuvantekijöiden sitoutumisesta.

Batgirl ei ole halpa elokuva. Sen budjetin kerrotaan olleen 90 miljoonaa dollaria (noin 88 miljoonaa euroa), mikä on suuri summa, mutta kuitenkin paljon pienempi kuin DC:n teatterijulkaisujen. Esimerkiksi maaliskuussa julkaistun The Batman -elokuvan budjetti oli 185 miljoonaa dollaria.

Batgirlin ohjasivat Bad Boys for Life -elokuvasta ja Ms. Marvel -sarjasta tutut Adil El Arbi ja Bilall Fallah. Pääosaa näytteli Leslie Grace. Näyttelijäkaartiin kuuluivat muun muassa J.K. Simmons, Brendan Fraser sekä Michael Keaton, joka olisi nähty jälleen Batmanina.

Batgirl ei ole ainoa Warnerin hyllyttämä elokuva. Saman kohtalon koki animaatioelokuvan Scoob!: Holiday Haunt, jonka budjetti oli 40 miljoonaa dollaria (noin 39 miljoonaa euroa).

Warnerin tiedottajan mukaan Barbara Gordonin ja Batgirlin kaksoisroolin tekevä Leslie Grace on ”uskomattoman lahjakas näyttelijä” eikä päätös johdu kummankaan hyllytetyn elokuvan näyttelijäsuorituksista.

”Olemme hyvin kiitollisia Batgirl- ja Scoob!: Holiday Haunt -elokuvien tekijöille ja näyttelijöille ja toivomme, että voimme tehdä yhteistyötä kaikkien kanssa uudelleen lähitulevaisuudessa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut