Suomalaiselle Metsurin tarina -elokuvalle palkinto Cannesista – ”En osannut odottaa mitään”, sanoo yllättynyt ohjaaja

Metsurin tarina kilpaili Cannesissa Kriitikoiden viikko -nimisessä sivusarjassa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Myllylahti kuvattuna Cannesissa viime viikolla.

25.5. 22:18

Suomalaiselokuva Metsurin tarina voitti sarjassaan palkinnon keskiviikkona Cannesin elokuvajuhlilla. Mikko Myllylahden käsikirjoittama ja ohjaama elokuva sai Kriitikoiden viikon niin sanotun levityspalkinnon, mikä tarkoittaa rahallista tukea elokuvan tuomiselle Ranskassa elokuvateattereihin.

”Palkinto antaa meille hyvän startin elokuvan levittämiseen Ranskaan. Ranskalainen levittäjämme saa rahallista lisätukea (20 000 euroa) ja elokuva tulee saamaan lisänäkyvyyttä”, sanoo tuottaja Emilia Haukka.

Jarkko Lahti (vas.) ja Hannu-Pekka Björkman kuuluvat Metsurin tarinan näyttelijäkaartiin.

Elokuva on tuotantoyhtiö Aamun tuotantoa.

”Kun Ranskassa saa hyvän näkyvyyden ja tavoittaa yleisön, se tietää hyvää myös muissa maissa. Ranska on tällaisen elokuvan tärkein territorio ja portti muihin maihin. Elokuva annettiin Cannesissa ensi kertaa yleisölle, ja nyt tiedämme että yleisöä tulee olemaan myös jatkossa”, tuottaja Haukka kertoi keskiviikkona.

Ranska on Euroopan suurimpia elokuvamaita ja esimerkiksi Aki Kaurismäen nousu kansainväliseen elokuvakärkeen pohjustettiin juuri Ranskassa ja ranskalaisissa elokuvateattereissa. Metsurin tarinaa esitettiin Cannesissa nimellä The Woodcutter Story.

Menestyksen takia vasta seuraavalla lennolla kotiin

Suomalaiselokuva tulee näillä näkymin Ranskassa teattereihin loppuvuodesta. Elokuvalla oli sovittuna Ranskan levitys teattereihin jo ennen palkintoa.

Mikko Myllylahti oli myös tyytyväinen huomiosta.

”En osannut odottaa mitään, sarja on kovatasoinen, joten hyvät on fiilikset”, kertoi Myllylahti heti palkintojenjaon jälkeen HS:lle.

”Nyt täytyy siirtää paluulentoakin eteenpäin, kun ranskalainen media haluaa haastatella”, ohjaaja-käsikirjoittaja sanoi.

Kriitikoiden viikon pääpalkinto meni kolumbialaiselle La Jauria -elokuvalle sekä sarjan kakkospalkinto englantilaiselle Aftersun-elokuvalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut