Noidan oppipojassa on enemmän tehosteita kuin taikaa - Elokuvat - Aamulehti

Noidan oppipojassa on enemmän tehosteita kuin taikaa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Nicolas Cage on New Yorkissa pikkupuotia pyörittävä velho, joka etsii sopivaa jatkajaa.

23.8.2019 7:00

Noidan oppipoika

☆☆ Ehkä joku tulevaisuudessa haluaa kertoa, kuinka 2000-luvun alkupuolen into digitaalitehosteisiin kampitti hollywoodilaisen tarinankerronnan perinteitä. Hän voi näyttää malliksi Jon Turteltaubin fantasiaseikkailun, jossa oleellinen unohtuu, kun pikselit päästetään irti. Newyorkilaisen pikkupuodin velho Nicolas Cage ja oppipoika Jay Baruchel eivät saa tilaisuutta päästä lähellekään Disneyn vanhan Mikki Hiiri -tulkinnan taikaa. (USA 2010)

Nelonen perjantai 23.8. klo 21.00

Nanny McPhee ja suuri pamaus

☆☆☆ Tehosteita tuupataan myös tässä satukomedian jatko-osassa, mutta Emma Thompsonilla ei ole sentään hukkumisvaaraa. Hän on Maija Poppasen virkasisko, joka pelmahtaa sota-aikana auttelemaan äidin ja kolmen lapsen arkea. Ehkä uutta intoa saavat myös kotikatsomon uusavuttomat nykyvanhemmat. Thompson kirjoitti tämänkin elokuvan Christianna Brandin lastenkirjojen innoittamana. (Britannia 2010)

TV5 perjantai 23.8. klo 18.50

Musta ratsu

☆☆☆☆ Shakki ja matti! James Napier Robertsonin elokuva hyvinkin arkisista shakinpelaajista voittaa viikon takaisen Pawn Sacrifice -elokuvan, vaikka siinä muisteltiin Bobby Fischerin ja Boris Spasskin maailmanmestaruusottelua. Elämää on pelissä enemmän. Fear the Walking Dead -sarjan Cliff Curtis läikyttää tunnetta maorimiehenä, joka löysi shakista helpotusta kaksisuuntaiseen mielialahäiriöönsä. (Uusi-Seelanti 2014)

Yle Teema & Fem perjantai 23.8. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: