Päivän leffapoiminnat: Kotimaa katoaa siirtolaisperheiden paperittomien nuorten alta – Matthew Newtonin draama tuntuu painokkaalta nykymaailmassa - Elokuvat - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Kotimaa katoaa siirtolaisperheiden paperittomien nuorten alta – Matthew Newtonin draama tuntuu painokkaalta nykymaailmassa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Maattomat-elokuvassa siirtolaisperheiden paperittomia teinejä uhkaa karkoitus, ellei heillä ole kansalaisuutta tai painavia syitä turvapaikkaan.

24.4.2020 7:00

Maattomat

☆☆☆

Moussa, Sophie ja Alysa ovat amerikkalaisia omasta ja monien kavereidenkin mielestä, mutta eivät viranomaisten. Siirtolaisperheiden paperittomia teinejä uhkaa karkoitus, ellei ole kansalaisuutta tai painavia syitä turvapaikkaan. Matthew Newtonin pikkufilmi pohjautuu näytelmään, ja siltä se välillä tuntuukin. Painokkaalta se silti tämän hetken maailmassa tuntuu. Tutuin kasvo on opettajaa esittävä Julianne Nicholson. Ensiesitys. (USA 2016)

Yle Teema & Fem klo 21.00

What If

☆☆☆

Harry Potter on roolina kuin tatuointi. Vaikka Daniel Radcliffe kasvattaisi kokoparran, niin hän olisi monien silmissä Tylypahkan noitapoika. Siihen nähden Radcliffe suoriutuu tyylikkäästi Michael Dowsen romanttisesta komediasta. Hän on vähän reppana Wallace, jonka uudella ihastuksella (Zoe Kazan) on tietenkin jo poikaystävä (Rafe Spall). Adam Driver seuraa läheltä kaverinsa taiteilua kaveruuden ja ihastuksen välillä. (Britannia 2013)

Hero klo 19.00

In a Valley of Violence

☆☆☆

Koiria ei saa kiusata. Sitä mieltä minun lisäkseni on Ethan Hawke, joka illan länkkärissä julmistuu kumppaninsa kohtalosta tosissaan. Entinen sotilas Paul kohtaa kituvassa kaupunkipahasessa vanhan sheriffin (John Travolta) ja tämän hulttiopojan (James Ransone). Spagettilänkkäreiden korskeaa tyyliä jäljitteli ohjaaja, jolla oli jo nimen puolesta edellytyksiä tähän lajiin: Ti West. Taissa Farmiga on majatalon ehtoisa emäntä. (USA 2016)

TV5 klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos