Haamujengi palasi mutta väsyneenä - Elokuvat - Aamulehti

Haamujengi palasi mutta väsyneenä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

4.5.2020 7:00

Ghostbusters II

☆☆

Niin mukavaa kuin onkin nähdä Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver ja muut taistelemassa henkiolentoja vastaan, ei jatko-osa oikein lähde lentoon. Ghostbusters oli ollut hirmuinen hitti, ja itseironinen kuittailu viekin seikkailusta osan. Sitten kun juonta saadaan, se on pitkälti samaa vanhaa. Viisi vuotta alkuperäisen Haamujengin jälkeen muinainen hirmu puuhaa jälleensyntymää, ja Titanic karauttaa New Yorkin rantaan. (USA 1989)

Sub klo 21.00

Paranoia

☆☆

Ahdistua yritellään tässäkin jännitysdraamassa, jossa nuorimies aloittaa suurin luuloin teknologiayrityksessä, mutta joutuukin vakoilemaan pomon (Gary Oldman) pahimman kilpailijan (Harrison Ford) touhuja. Siinä olisi eväät bisnesmaailman syvempäänkin möyhintään, mutta ohjaaja Robert Luketic kolahtaa pintaan kuin hyttynen pallogrilliin. Chris ”Thor” Hemsworthin Liam-veli on keskusroolissa turhankin orpo. (USA 2013)

Hero klo 21.00

Sähköputkimies

☆☆☆

Kiehtovassa Netflix-dokumentissa Jim & Andy muistellaan, kuinka Jim Carreyn mielenterveys huojui Man on the Moon -elokuvan filmausten aikaan. Ahdistus onkin aina ollut tärkeä osa Carreyn komiikkaa. Ben Stillerin elokuva ei jätä asiasta epäselvyyksiä. Matthew Broderick on eroaan murehtiva hissukka, joka pyytää kaapelitelevision mieheltä, voisiko tämä asentaa maksukanavat pimeästi. Ainakin muuta pimeää on luvassa. (USA 1996)

TV5 klo 22.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: