Aurora-elokuvan arvio: Baarikukkasen ja pakolaisen arjenkarhea rakkaustarina haastaa katsomaan ihmistä pintaa syvemmältä - Elokuvat - Aamulehti

Baarikukkasen ja pakolaisen arjenkarhea rakkaustarina haastaa katsomaan ihmistä pintaa syvemmältä – uusi kotimainen elokuva saa kriitikolta neljä tähteä

Aurora on talviselle Rovaniemelle sijoittuva rakkaustarina. Rosoisempaa arkitodellisuutta elokuvaan tuovat sellaiset aiheet kuin pakolaisuus ja päihdeongelmat.

24.1.2019 10:35

Miia Tervon ensimmäinen pitkä elokuva Aurora edustaa muodoltaan romanttisen komedian tyylilajia. Ihan tavanomaisesta lajityypin edustajasta ei ole silti kyse.

Virkistävällä tavalla elokuva murtaa useampiakin ennakko-odotuksia. Esimerkin tarjoaa elokuvan tapahtumamiljöö. Vaikka kyseessä on talviaikaan Rovaniemelle sijoittuva rakkaustarina, sen ilmaa ei täytä Lapin taika. Pohjoisen taivaan alta ei löydy revontulien valaisemaa jouluista ihmemaata, vaan ankeanurbaani ”arktinen ghetto”, kuten ohjaaja-käsikirjoittaja Tervo itse omaa kasvuympäristöään kuvailee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos