Volvon itseohjautuvilla autoilla on kenguruongelma – Eivät tunnista pomppivia eläimiä

Volvon itseohjautuvilla autoilla on kenguruongelma – Eivät tunnista pomppivia eläimiä
STTSydney

Peurat, kauriit, hirvet ja porot – ei mitään ongelmaa. Mutta Volvon kehittämillä itseohjautuvilla autoilla on ilmennyt suuria vaikeuksia tunnistaa ja paikantaa pomppivia eläimiä, kertoo australialainen mediayhtiö ABC .

–  Kun eläin on ilmassa, se näyttää olevan kauempana. Mutta kun se laskeutuu se näyttää olevan lähempänä, sanoo David Picket, Volvon tekniikkapäällikkö Australiassa.

Kun Volvo alkoi kehittää itseohjautuvia autojaan, testattiin niitä aluksi hirvillä. Hirvet opittiin väistämään, mutta kenguruongelman kanssa on taisteltu jo parin vuoden ajan.

Volvon johtaja Australiassa Kevin McCann vakuuttaa, että ongelma saadaan ratkaisua vuoteen 2020 mennessä, jolloin Volvo aikoo alkaa markkinoida itseohjautuvia autojaan.

Australian liikenteessä tapahtuu vuosittain yli 16  000 kengurukolaria.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Kenguruongelma tuskin vaaraantaa suomalaisia autoilijoita.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio