Nyt menee autojen tuulilaseja rikki – yksi vaaranpaikka ylitse muiden

Liikenneturvan lehdistökuva
Nyt menee autojen tuulilaseja rikki – yksi vaaranpaikka ylitse muiden
Aamulehti

Auton tuulilasia voi yrittää säästää pitämällä kunnon turvavälin. Nyt on tuulilasin kannalta vaarallinen vuodenaika menossa.

1. Maalis-huhtikuussa sattuu yli neljännes koko vuoden tuulilasivahingoista, kun teillä ropisee irtokiviä ja renkaista irtoavia nastoja. Iskemän korjaaminen lasista maksaa 50–80 euroa.

2. Tuulilasin rikkoutuminen on toiseksi yleisin autovahinko, sillä se sattuu joka kymmenennelle autolle. Tuulilasi säilyy ehjänä varmimmin, kun turvaväli edellä ajavaan on riittävä – maantiellä noin sata metriä.

3. Tietyömailla kannattaa varautua edellä ajavan lennättämiin irtokiviin. Yli 90 prosenttia tuulilasin halkeamista saa alkunsa iskemistä, joista suurin osa osuu tuulilasin alareunaan.

4. Vaurio pitää korjauttaa mahdollisimman pian, ennen kuin säröt lähtevät leviämään. Ensiapuna iskemäkohdan voi suojata teipillä, jottei siihen pääse likaa ja vettä, joka jäätyy ja rikkoo lasia lisää.

5. Nykyiset kaarevat, ohuet ja kevyet tuulilasit ovat erityisen herkkiä halkeamaan. Tuulilasin vaihto maksaa 300–400 euroa, mutta kameralla tai lämmityksellä varustetun lasin vaihto jopa yli 1 000 euroa.

Lähde: If Vahinkovakuutus


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Pääkaupunkiseudun liikenteessä kanssaautoilian tuulilasin hajoittamisesta on tullut oikein kansanhupia! Pidätpä kuinka pitkä välin edelläajavaan tahansa, niin eikö kohta karvanoppacorolla/bmwamislippispelle vedä tuunatulla koslallaan puskuria hipoen aivan eteen,puhumattakkaan viron kilvissä olevista audi/bmw kaahareista,ihme ettei virkavaltaa nämä kiinnosta yhtään!

  • Nimetön

    Kenenkähän renkaista niitä nastoja irtoaa?
    Itsellä oli nyt neljäs talvi samoilla nastarenkailla, eikä renkaista puutu yhtäkään nastaa.
    Kyseessä on kuitenkin yli 2000 kg painava, 295 hv auto.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio