Miten moottoripyörä pitää pysäköidä? – Parkkikiekkoa ei tarvita

Kari Pitkänen
Miten moottoripyörä pitää pysäköidä? – Parkkikiekkoa ei tarvita

Moottoripyörän pysäköinti eroaa henkilöauton pysäköinnistä. Katso tästä ohjeet.

1 Yhteen parkkiruutuun saa pysäköidä yhden tai useamman moottoripyörän. Jos pyöriä on useita, kaikista maksetaan pysäköintimaksu. Jokaisen pyörän poistumisreitin on oltava esteetön ja pyörien ruudun sisällä.

2 Moottoripyörää ei saa pysäköidä jalkakäytävälle eikä kevyen liikenteen väylille, mopon ja polkupyörän saa. Parkkiruudussa mopostakin on maksettava pysäköintimaksu. Moottoripyörille on omiakin parkkeja kapeilla ruuduilla.

3 Parkkikiekkoa ei tarvitse käyttää, mutta pysäköinnin aikarajoitukset koskevat moottoripyörääkin.

4 Pysäköintilippua ei tarvitse kiinnittää moottoripyörään, mutta lappu tai valokuva siitä pitää säilyttää mahdollisen pysäköintivirhemaksun oikaisuvaatimuksen todisteeksi.

5 Helsingissä pysäköintivirhemaksua ei tarvitse maksaa oikaisuvaatimuksen käsittelyaikana, mutta esimerkiksi Tampereella se pitää suorittaa eräpäivään mennessä.

Lähde:EasyPark


Kommentit (3)

 • Nimetön

  Miksei moottoripyörille vaadita pysäköintiajan varmennusta? Saataisiin generoitua lisää työllisyyttä, jos kaikkiin pyöriin pakollisena kiinteät pysäköintikiekot. Ja vain valtuutettu asentaja voisi sen tehdä. Ja ilman kiekkoa pysäköinti olisi kielletty.

 • Nimetön

  ”PENA
  Tarviiko parkkipaten jättämät sakot maksaa ajan silloin tällöin taksia ja saatoin liikuntavammaista asiakasta parkkipaikalta hissille niin silloin parkkipate iski laitoin parkkikiekon ikkunaan mutta siinä oli tullutkin väärä kellonaika kyllä noidenkin sakottajien pitäisi tietää ettei taksi seiso siinä kuin hetken”

  Hiukan vaikeaa oli ymmärtää tekstiä, kun ei olluta koko pötkössä väli- eikä loppumerkkejä.
  Mutta tiedoksi, ettei Parkki-Pate sakota vaan antaa maksumääräyksen sopimusrikkomuksesta. Heidän valvomillaan alueilla ilmoitetaan, että pysäköidessäsi hyväksyt ehdot.
  Mistä oletat pysäköinninvalvojan osaavan lukea aikeesi pysäköidä vain hetken? Voithan olla taksin omistaja ja asua pihapiirissä, johon olet pysäköinyt.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio