Tämä väistämissääntö aiheuttaa vaaranpaikkoja Tampereella päivittäin – Autokoulun opettaja kertoo hankalista tilanteista: ”Raavaat miehet ajavat pyörällä suoraan eteen”

Normaalilla suojatiellä pyöräilijä ja sähköpotkulautailija väistävät autoilijoita. Varomattomat ajotavat pakottavat autoilijat tinkimään oikeuksistaan.

Liikenneopettaja Jarmo Jokilampi (kesk.) ohjeistaa Ari-Pekka Mämmelää ajotunnille. Mämmelä suoritti moottoripyörän A-ajokorttia, ja opetuksessa on huomioitava myös suojateiden riskipaikat. Mämmelän ajotutkinnon otti vastaan Esa Myyryläinen (vas.).

4.8. 5:30 | Päivitetty 5.8. 13:19

Erilaiset tulkinnat autoilijan ja pyöräilijän keskinäisestä väistämisvelvollisuudesta suojateillä aiheuttavat päivittäin läheltä piti -tilanteita Pirkanmaalla. Törmäyksiltäkään ei ole vältytty.

Tässä jutussa oli alun perin useita asiavirheitä, jotka liittyivät esimerkiksi jutussa olleen kuvan tilanteen väistämissääntöihin. Virheet on korjattu tähän verkkojuttuun. Painetussa lehdessä juttu ilmestyi verkkoversion jälkeen, ja siihen havaitut virheet korjattiin. Jos uusia löytyy, nekin korjataan. Asiavirheestä voi helposti ilmoittaa jutun lopussa olevalla painikkeella, ja kaikki olennaiset asiavirheet korjataan aina. Pyrimme parempaan tarkkuuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut