Lue koko lauantain jättiseuranta: Liikenteen sujuminen ylitti odotukset Tampereen uudella areenalla – kuvat ja videot: tällaiset olivat tunnelmat - Auto ja liikenne - Aamulehti

Lue koko lauantain jättiseuranta: Liikenteen sujuminen ylitti odotukset Tampereen uudella areenalla – kuvat ja videot: tällaiset olivat tunnelmat

Seurasimme tässä jutussa viikonlopun toisen jääkiekkokamppailun vaikutuksia Tampereen keskustassa.

Liikenne jumitti Tuomiokirkonkadulla noin kello 16.

4.12.2021 14:52 | Päivitetty 6.12.2021 16:41

Aamulehti

Toinen ottelupäivä muistutti liikenteen osalta perjantaita, kun Ilves ja Tappara kohtasivat uudella Nokia-areenalla.

Kello 14.30 poikkeusjärjestelyt otettiin käyttöön, ja Nokia-areenan ympärillä olevia katuja suljettiin liikenteeltä. Sulut aiheuttivat liikenteen pakkautumista kiertoreiteille. Myös jalankulkijoita oli tavallista enemmän liikkeellä ainakin Kalevantiellä ja Vuolteentiellä.

Ennen ottelun alkua Aamulehden toimittaja Ruska Paronen raportoi liikenneruuhkista Aleksanterinkadulla, Rautatienkadulla pohjoisen suuntaan sekä Ratinalta ja Hatanpään valtatieltä keskustan suuntaan. Poliisi kertoi, että myös Tampereen valtatiellä oli sumaa.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystävän palomestarin Jari Hiltusen mukaan hälytysajoneuvoja ohjattiin perjantaina ja lauantaina kulkemaan eri reittejä, kun Aleksanterinkatu oli ruuhkautunut. ”Aleksanterinkatu on tärkeimpiä reittejämme keskuspaloasemalta etelään”, hän kertoi.

Tieliikennekeskus Fintrafficin liikenneoperaattorin Ossi Riikosen mielestä oli vaikea arvioida, kuinka suuri osa keskustan liikenteestä johtui alkavasta ottelusta. ”Kyllähän tämä on ruuhkainen hetki muutenkin linja-autoaseman ja Koskikeskuksen nurkilla”, hän kertoi kello 15:n jälkeen.

Fintrafficin liikenneoperaattori Jori Hildén kertoi puoli tuntia ottelun alkamisen jälkeen, että liikenne oli palautunut normaaliksi. Poliisi vahvisti asian Twitterissä hieman ennen kello 17.

Paluuruuhka samoilla kaduilla

Poliisi tviittasi noin puoli tuntia ottelun jälkeen, että ruuhkia syntyi erityisesti Aleksanterinkadulla ja Rautatienkadulla. Muuten yleisön poistuminen sujui sen näkökulmasta hyvin, ja ottelu oli tapahtumana rauhallinen.

Fintrafficin liikenneoperaattori Juho Anttonen puolestaan kuvasi yleisön purkautumista rauhalliseksi. Kaiken kaikkiaan hänen mielestään perjantain ja lauantain otteluiden aiheuttama liikenne sujui paremmin kuin etukäteen odotettiin.

”Olosuhteet huomioon ottaen on mennyt aika hyvin. Siellä on vielä keskeneräisiä järjestelmiä, eikä kaikkia liikenneohjauslaitteita ole saatu sinne asennettua. Ei kuitenkaan ollut niin isoja ruuhkia ja hankaluuksia kuin oli odotettavissa”, hän summasi

Kello 19.16: Aamulehden seuranta päättyy. Suuri kiitos kaikille lukijoille!

Kello 19.09: Sisä-Suomen poliisilaitos twiittasi, että jääkiekko-ottelun jälkeen ruuhkia syntyi erityisesti Aleksanterinkadulla ja Rautatienkadulla. Muuten yleisön poistuminen sujui sen mielestä hyvin, ja ottelu oli tapahtumana rauhallinen.

Kello 18.49: Nokia-areenasta purkautuminen sujuu samaan tapaan kuin perjantainakin. Väkijoukko lähtee rauhalliseen tahtiin, Fintrafficin liikenneoperaattori Juho Anttonen kertoo. Hänen mukaansa liikenne kulkee lähes normaalisti. ”Ei ole ainakaan näkyvissä tällä hetkellä mitään isompia [tukoksia]. Jonoutumista voi tapahtua, kun on paljon liikkujia.”

Anttosen mukaan perjantain ja lauantain otteluiden aiheuttama liikenne on sujunut paremmin kuin etukäteen odotettiin. ”Olosuhteet huomioon ottaen on mennyt aika hyvin. Siellä on vielä keskeneräisiä järjestelmiä, eikä kaikkia liikenneohjauslaitteita ole saatu sinne asennettua. Ei kuitenkaan ollut niin isoja ruuhkia ja hankaluuksia kuin oli odotettavissa”, hän summaa.

Kello 18.27: Ottelu on päättynyt Tapparan 7–0 voittoon. Väki alkaa liikkua ulos areenasta. Poliisi arvioi etukäteen, että pelin jälkeen liikenne ruuhkautuu taas.

Lue lisää: Tappara sai suloisen revanssin: Ilves katolleen 7–0! Christian Heljanko torjui nollat, Ilves-puolustaja lensi suihkuun

Kello 16.54: Poliisi kertoo Twitterissä, että liikenne on palannut normaaliksi areenan ympäristössä.

Kello 16.51: Pelastuslaitoksen palopäällikkö Jari Nieminen on paikan päällä Nokia-areenalla. ”Olemme täällä viiden hengen voimin seuraamassa tämän tilaisuuden ja areenan toimivuutta. Tarkastelemme, kuinka tällainen väkimäärä toimii kiinteistössä, ja miten tänne saapuminen ja täältä poistuminen vaikuttavat kaupungin keskustaan. Tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin emmekä ole tunnistaneet riskipaikkoja.”

Tilannejohtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoo, että hälytysajoneuvoja on ohjattu eilen ja tänään kulkemaan eri reittejä, kun Aleksanterinkatu on ruuhkautunut. ”Aleksanterinkatu on tärkeimpiä reittejämme keskuspaloasemalta etelään.”

Kello 16.27: Fintrafficin liikenneoperaattorin Jori Hildénin mukaan jääkiekko-ottelu ei enää vaikuta Tampereen liikenteeseen. Jalankulkijoita ei ole enää liikkeellä läheskään niin paljon kuin ennen pelin alkua, mutta autoja sen sijaan on. Hän kertoo, että autot suuntaavat etenkin Ratinan kauppakeskukseen ja Hämeenpuistoon päin. ”Niitä ei ole nyt ruuhkaksi asti, mutta lauantai-illaksi paljon. Tietysti nyt on ostospäivä ja joulu tulossa, ne varmaan vaikuttavat.”

Kello 15.56: Liikenne kulkee Aleksanterinkadulla todella hitaasti, kertoo Aamulehden toimittaja Ruska Paronen.

Tuomiokirkonkadulla liikenne on jumissa.

Kello 15.45: Tältä areenan lähistöllä näytti alle puoli tuntia ennen ottelun alkamista:

Ihmisiä saapuu edelleen tasaisesti areenalle, mutta ovilla ei ole enää juurikaan jonoja.

Ilveksen isännöimä jääkiekko-ottelu vetää väkeä puoleensa Tampereen tuoreelle Nokia-areenalla lauantaina.

Poliisi on sulkenut pääsyn Vuolteenkadulle Kalevantiellä. Areena jää kuvassa vasemmalle.

Kello 15.37: Ruuhkaa on myös Rautatienkadulla pohjoisen suuntaan.

Rautatienkadulla on koko ajan pieni autojono.

Sorinkadulle on asetettu ajoneuvoja liikenteen esteiksi.

Kello 15.25: Liikenne on ruuhkautunut nyt myös Hatanpään valtatiellä.

Vuolteenkatu on suljettu liikenteeltä, mikä aiheuttaa ruuhkaa kiertoteille. Kuva Hatanpään valtatien ja Vuolteenkadun risteyksestä, jossa tie on suljettu ajoneuvoilla ja aidoilla.

Hatanpään valtatie on ruuhkautunut. Vuolteenkatu on suljettu Nokia-areenalla tapahtuvan Ilves-Tappara -ottelun vuoksi.

Kello 15.17: Liikenne Tampereella on rauhallista. Fintrafficin liikenneoperaattori Ossi Riikonen kertoo, että jalankulkijoita näkyy kulkevan jonkin verran Kalevantiellä ja Vuolteentiellä. ”Liput heiluen mennään hallia kohti”, hän selostaa. Hallin ympäryskadut on jo suljettu autoilta.

Keskustassa autoja on jonkin verran liikkeellä, mutta Riikosen mukaan on vaikea arvioida, johtuuko niiden määrä alkavasta ottelusta. ”Kyllähän tämä on ruuhkainen hetki muutenkin linja-autoaseman ja Koskikeskuksen nurkilla.” Myös maanteillä on rauhallista.

Kello 15.12: Poliisi kertoo, että liikenne on ruuhkautunut Tampereen valtatiellä ja Hatanpään valtatiellä. Odotettavissa ruuhkaa myös Rautatienkadun suunnalle.

Kello 15.11: Sulut aiheuttavat liikenteen pakkautumista kiertoreiteille. Aleksanterinkatu on ruuhkautunut. Myös Ratinalta ja Hatanpään valtatieltä keskustan suuntaan on sumaa.

Autojono jatkuu pitkälle Aleksanterinkadulla.

Aleksanterinkadun ruuhka johtuu Vuolteenkadun sulkemisesta liikenteeltä.

Kello 15.08: Areenalle saapuu perheitä, pariskuntia ja kaveriporukoilla. B-portilla on jonkin verran jonoa. Ovella ohjeistetaan käyttämään muita sisäänkäyntejä. Joka puolella kuuluu iloista puheensorinaa.

Videolla Raskun perhe kertoo tunnelmistaan. Vasemmalta Annika, Venni, Vili-Veikko ja Vesa Rasku.

Kello 14.50: Areenan ovilla on jonoa, mutta ei varsinaista tungosta.

Jääkiekkofaneja jonotti koronapassien tarkastukseen ennen illan ottelun alkamista.

B-portilla jonotetaan sisään Nokia-areenalle.

Kello 15.00: Tältä näyttää areenan lähialueilla:

Kello 14.30: Poikkeusjärjestelyt on otettu käyttöön ja liikenne Vuolteenkadulle on suljettu.

Tie on tukittu Rautatienkadun suunnasta pakettiautolla.

Oikaisu 6.12.2021 kello 16.40: Korjattu kahden kuvan kuvatekstiä, koska niissä puhuttiin Aleksanterinkadusta, vaikka kuva on Tuomiokirkonkadulta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut