Kuluttajaliitto: Autokatsastuksen hinnoissa kymmenien eurojen eroja - Auto ja liikenne - Aamulehti

Kuluttajaliitto: Autokatsastuksen hinnoissa kymmenien eurojen eroja

Edullista katsastusta haluavan kannattaa tehdä ajanvaraus netissä.

Tomi Rintala katsasti toukokuussa autoa Tampereen Hervannassa A-katsastuksessa.

13.9. 8:55

Helsinki

Autokatsastuksen hinnoissa voi olla lähes viidenkymmenen euron eroja, käy ilmi Kuluttajaliiton hintavertailusta.

Katsastuksessa voi Kuluttajaliiton mukaan säästää useita kymmeniä euroja erityisesti kiinnittämällä huomiota ajan varaustapaan. Hintaan vaikuttaa, varaako ajan netissä, puhelimitse vai ajaako katsastukseen ilman ajanvarausta. Edullista katsastusta haluavan kannattaa tehdä ajanvaraus netissä.

Kuluttajaliitto vertaili yli 50 katsastusaseman hintoja 14 kaupungissa.

–  Hinnoissa oli vaihtelua paikkakunnittain, mutta myös saman ketjun sisällä, pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell sanoo Kuluttajaliiton tiedotteessa.

Vertailussa löytyi yli kaksinkertaisia hintaeroja määräaikaiskatsastuksen ja päästömittauksen pakettihinnoista. Vertailun halvin hinta oli 37 euroa nettiajanvarauksella ja kallein 84 euroa ilman ajanvarausta tai puhelinajanvarauksella. Myös pelkän määräaikaiskatsastuksen hinnoista löytyi yli kaksinkertaisia eroja.

Hintavertailussa mukana olleista asemista edullisimmat katsastusasemat olivat kaikki K1 Katsastus -ketjun asemia, joissa monelta asemalta saa määräaikaiskatsastuksen nettivarauksella alle 20 eurolla.

Vertailun halvin hintataso oli Turussa. Seinäjoella ja Kuopiossa katsastuspakettien keskimääräiset hinnat olivat lähellä Turun hintatasoa. Vertailun korkein hintataso oli Hämeenlinnassa. Myös Oulussa katsastushinnat olivat korkeita.

Markkinajohtaja A-Katsastus kieltäytyi antamasta hintatietojaan Kuluttajaliiton hintavertailuun. Yhtiö perusteli ratkaisuaan sillä, että katsastusalan hinnoittelu on vapaasti kilpailtua ja hinnat vaihtelevat paikkakunnittain ja jopa asematasolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos