Tampereen seudun isoin taksinvälittäjä muutti hinnoitteluaan – ”Pyrimme siihen, että tämä selkeytyy” - Auto ja liikenne - Aamulehti

Tampereen seudun isoin taksinvälittäjä muutti hinnoitteluaan – ”Pyrimme siihen, että tämä selkeytyy”

Taustalla vaikuttaa liikenne ja viestintäministeriön hintatietoja ohjaava määräys.

Taksi Tampereen toimitusjohtaja Tero Kallio kertoo, että vanhassa hinnoittelussa asiakkaan oli vaikea mieltää esimerkiksi hidasajomaksua. Kallio kuvattiin heinäkuussa 2021.

3.9.2021 8:07

Aamulehti

Tampereen isoin taksitoimija Taksi Tampere muutti hinnoitteluaan syyskuun alusta alkaen. Toimitusjohtaja Tero Kallion mukaan muutoksen tarkoitus on selkeyttää hinnoittelua niin, että matkan hinta on helppo hahmottaa.

Taksi Tampereen välitykseen kuuluu suurin osa takseista Tampereen seudulla, jossa välityksessä on noin viisisataa autoa. Taksi Tampereen taksit tunnistaa autojen kylkiteipeistä tai taksikyltistä.

Taustalla on liikenne- ja viestintäministeriön määräys taksimatkojen hintatietojen ilmoittamisesta ja esillä pidosta, joka astui voimaan syyskuun alusta alkaen.

Uusi hinnoittelu pätee kaikissa tavallisen taksin matkoissa, jotka on otettu tolpalta tai tilattu välityskeskuksen kautta. Sovelluksella tilatussa taksissa asiakas saa kiinteän hinnan tilaukselleen.

Arkisin kello 7–18 taksin hinta on 0,99 euroa kilometri ja tilataksilla 1,65 euroa kilometri. Lisäksi matkaan tulee aikaveloitus 0,99 euroa minuutilta. Muina aikoina hintaan lisätään 8,50 euron perusmaksu.

– Tarkoitus on tehdä hinta helpommaksi mieltää, kun se koostuu vähemmistä elementeistä, Kallio sanoo.

Jos taksi tilataan etukäteen johonkin ajankohtaan, hintaan lisätään viiden euron ennakkotilausmaksu.

Kallio sanoo, että matkojen hintaan muutoksella ei ole isoa vaikutusta.

– Uudistus ei tuo kustannustasoon merkittävää muutosta, mutta rakenne muuttuu. Pyrimme siihen, että tämä selkeytyy.

Hän kuvailee, että aiemmin asiakkaiden oli esimerkiksi vaikea hahmottaa, miten iso osuus maksussa oli esimerkiksi hidasajomaksua.

Oikaisu 3.9.2021 kello 12.10: Jutussa kerrottiin ensin, että arkipäivien hinnat on voimassa kello 9–18. Oikeasti hinnat ovat voimassa arkisin kello 7–18.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut