Hypermailing -ilmiö villitsee nyt sähköautoilijoita – Jopa nilkan asento voi ratkaista, kuinka pitkälle auton akku kestää - Auto ja liikenne - Aamulehti

Jonni Lehtiranta osaa tiristää sähköautostaan kaiken irti – jopa nilkan asento voi ratkaista, kuinka pitkälle auton akku kestää

Jonni Lehtiranta, 39, on innostunut koettelemaan sähköautojen kantamaa. Hän haluaa päästä mahdollisimman pitkälle mahdollisimman pienellä kulutuksella. Seikkailuksi ajo muuttuu, kun saa jännittää, pääseekö autolla perille asti.

Yhtenä kesänä Jonni Lehtiranta matkusti testimielessä sähköautollaan Helsingistä Muonioon. – Olin täysissä sielun ja ruumiin voimissa koko päivän. Aiemmin polttomoottorilla ajaessani koko kroppaa kolotti lyhyemmilläkin matkoilla. Silloin oli ajamisen jälkeen sellainen olo, että kaadun sohvalle tunniksi.

4.8.2021 8:10

Ajettavissa oleva kilometrimäärä hupenee, kun ilmastoinnin kääntää päälle. Mikäli kakkosella alkavaan mittarilukemaan on uskominen, Helsingissä asuva Jonni Lehtiranta pääsisi sähköautollaan kuitenkin Tampereelle asti ilman pysähdyksiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut