Tämä erikoinen auto voisi mullistaa liikenteen, mutta tankkauspisteet puuttuvat Suomesta – ”Alalla voi tapahtua liikkeitä jo vuoden, parin sisällä” - Auto ja liikenne - Aamulehti

Tämä erikoinen auto voisi mullistaa liikenteen, mutta tankkauspisteet puuttuvat Suomesta – ”Alalla voi tapahtua liikkeitä jo vuoden, parin sisällä”

Toyota ja Hyundai ovat valmiita vetymalliensa maahantuontiin. Kotimaisen vetyautoilun pahin este on tankkauspisteiden puuttuminen, mutta polttoainetta riittää yllin kyllin.

Toyota Mirai on linjakas viisipaikkainen sähköauto, jonka polttokenno tuottaa 128 kW:n ja sähkömoottori 134 kW:n tehon. Huippuvääntö on 300 newtonmetriä.­

27.2. 8:50

Harvemmin myyjällä on sellaista ongelmaa kuin Suomen Toyotan toimitusjohtajalla Heikki Freundilla. Ottajia olisi, mutta autot eivät ole kaupan.

Kyse on Toyotan polttokennokäyttöisestä vetyauto Miraista. Linjakas viisipaikkainen malli on aivan tuore, ja valmistaja odottaa sille jopa kymmenkertaista menekkiä verrattuna edeltävään versioon vuodelta 2015. Mutta:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?