Tamperelaisessa taloyhtiössä keksittiin halpa ja helppo tapa ladata sähköautot ilman naapuririitoja – ”Mökille ja takaisin pääsee kaupan muovipussin hinnalla” - Auto ja liikenne - Aamulehti

Tamperelaisessa taloyhtiössä keksittiin halpa ja helppo tapa ladata sähköautot ilman naapuririitoja – ”Mökille ja takaisin pääsee kaupan muovipussin hinnalla”

Sähköauton lataaminen kotona ei välttämättä vaadi kalliita pikalatureita. Tampereen Härmälänrannassa asuva Jorma Moisio lataa hybridiautonsa akut täyteen taloyhtiön parkkihallissa. – Ratkaisu on järkevä ja toimiva. Taloyhtiölle ei tule lataamisesta euronkaan kustannuksia, hän laskee.

Mitsubishi-hybridin ajoakku latautuu täyteen yön aikana Jorma Moision kotitalon parkkihallissa Tampereen Härmälänrannassa. Ajossa auto vaihtaa sähkölle heti, kun nopeus laskee alle 65 kilometrin, mutta sähköä voi myös "säilöä" kaupunkiosuuksille.­

5.9. 7:04 | Päivitetty 24.10. 17:02

Sähkötoimisen auton lataaminen ei juuri tämän helpommaksi muutu. Tamperelainen Jorma Moisio ajaa parkkiruutuun, kaivaa latausjohdon takakontista ja kytkee sen ruudun viereen tolppaan kiinnitettyyn kahdeksan ampeerin pistorasiaan.

Hybridi-Mitsubishin akku täyttyy yön aikana noin seitsemässä tunnissa. Seuraavana päivänä edessä on noin 50 kilometriä sähköajoa. Se riittää hyvin päivän kaupunkimatkoille, tai vaikka kesämökille 11 kilometrin päähän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?