Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Kaupallinen yhteistyö: Poppamies - Poppamies ennustaa: Tulossa kaikkien aikojen grillikesä! – Näillä vinkeillä kesäkeittiösi on todellinen makujen tyyssija

Grilli ja oman pihan kesäkeittiö alkavat tarkoittaa jo samaa asiaa. -Kokonaisten aterioiden valmistus grillissä yleistyy kodeissa edelleen ja grillissä valmistetaan yhä monipuolisempaa ruokaa koko perheelle. Poppamiehen ajatus on olla mukana maustamassa kaikkea sitä, mitä ihmiset haluavat grilleissään valmistaa, makuyrityksen perustaja, yrittäjä Marko Suksi sanoo linjastaan. Grillistä ei enää valmistu menneiden kesien malliin vain pihvejä, folionyyttejä tai rapeakuorisia makkaroita, vaan monipuolisesti lihaa, kalaa, kanaa ja kasviksia. -Nykyisin halutaan tehdä enemmän kasviksia sisältäviä terveellisiä annoksia, mutta edelleen mukana ovat vahvasti myös ne hemmotteluun tarkoitetut mättöannokset. Oma suosikkini muuten kasviksista on myskikurpitsa, jota grillaankin usein. Myös hiiliperunat kuuluvat kesääni, Suksi paljastaa. -Grillin äärellä syöminen on siksikin kiva trendi, että se on hyvin sosiaalista: aterioinnin yhteydessä jutellaan, istutaan ja viihdytään yhdessä, hän fiilistelee. Vinkki 1: Grillijuhlien tähteistä uutta ruokaa ”Grillijuhlista yli jääneet ruoat kannattaa laittaa jääkaappiin ja valmistaa niistä seuraavana päivänä täyteläinen chili con carne joko uunissa tai grillissä savustamalla. Siitä riittää maukasta ruokaa moneksi päiväksi.” Odotettavissa loistavia hampurilaisia ja aasilaisia makuja Premium-luokan hampurilaiset ovat keskeinen osa tulevan kesän ruokatrendiä. Poppamies onkin kehittänyt aivan uudenlaisen burgerkastikkeen . -Se on emulsoitu kastike, aivan kuten majoneesikin on, mutta burgerkastikkeessamme on vain 9 prosenttia rasvaa. Rasvaa olemme tuotteessa korvanneet kasviksista valmistetulla massalla ja niistä tehdyillä mausteilla. -Lopputuloksena on syvempi maku mutta kevyempi tuote, jossa on kaloreita vain kolmannes rasvaisempiin kastikkeisiin nähden. Kyseessä on burgerkastikkeiden revoluutio, vallankumous, Suksi suitsuttaa. Pitkään kypsennettävät lihat miellyttävät grillikansaa edelleen ja jopa kartuttavat suosiotaan. -Ribsit ja pulled pork tulevat olemaan edelleen hyvin suosittuja. Niin ikään suosionsa säilyttää kasslerpihvi. Kasvispuolen suosikkeina jatkavat täytetyt paprikat, kasvisvartaat, erilaiset nyytit sekä pekoniin käärityt herkkusienet. Kuivamaustaminen kasvattaa edelleen suosiotaan perinteisiin märkämarinadeihin nähden. -Maustamisen helppous hierottavilla rub-mausteseoksilla sekä viimeistely eri makumaailmojen BBQ-kastikkeilla tuovat helppoutta arkeen. Kun itse halutaan maustaa, silloin juuri kuivamausteet ja BBQ-kastikkeet ovat osuvia valintoja, Suksi taustoittaa. Vinkki 2: Hanki hitsaushanskat! ”Grillikesän aikana joutuu jossakin vaiheessa ihan varmasti koskemaan johonkin todella kuumaan, kuten tulikuumaan arinaan tai grilliritilään. Niihin on hyvä tarttua kuumuutta kestävillä hitsaushanskoilla.” Aasian makumaailma sekä erottuvat makumaailmat ylipäätään korostuvat yhä enemmän, ja esimerkiksi korealainen ruoka tekee tuloaan Suomeen. Muun muassa Poppamiehen korealainen BBQ-kastike on maukas vastaus kasvavaan aasialaismakujen kysyntään. -Poppamies julkaisee omia Maustekoulu-oppaitaan kevään kuluessa erilaisille valmistusmenetelmille sekä helppoihin ja nopeisiin maustamistarpeisiin. Vastuullisuus, hiilineutraali tuotanto ja ilmastokysymykset ovat päivän puheenaiheita, mutta niihin liittyy myös päivittäisiä tekoja makuja maailmalta tuovalle Poppamiehelle. -Esimerkiksi chili- ja burgerkastikkeiden sekä uuden BBQ-kastikesarjan valmistusprosessit ovat täysin hiilineutraalit. Tämän lisäksi kompensoimme myös tuontirahtien hiilidioksidipäästöt, Marko Suksi mainitsee.