Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Näköislehti Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Tähtijutut

Tamperelaishotelli tarjosi ala-arvoista siikaa –maistui pakastetulta seitiltä

Yövyimme vaimoni kanssa 18. ja 19.8. välisen yön Tampereella Sokoksen Torni Hotellissa. Illalla päätimme käydä syömässä hyvin kyseisen hotellin ravintolassa. Tilasimme kumpikin listalta paistettua siikaa, joka maksoi 26 euroa per annos. Huomasimme heti siikaa maistettuamme, että se oli kuivaa ja mautonta. Makua voisi verrata pakastettuun, huonosti valmistettuun seitiin. Kun olimme syöneet, tarjoilija kysyi kohteliaasti, maistuiko ruoka. Kerroimme mielipiteemme, että siika oli huonointa, mitä koskaan olemme syöneet. Kysyimme oliko siika pakastettua, tarjoilija lupasi selvittää asian. Hetken päästä tarjoilija palasi ja ilmoitti kohteliaasti, että olimme oikeassa: siika on pakastettuna tuotu Kanadasta! Tamperetta ympäröi kalaisat järvet, mutta S-ryhmä tuo siian pakastettuna Kanadasta. Kalan Suomeen kuljettamisen hiilijalanjälki on melkoinen. Näinkö S-ryhmä ottaa osaa ilmastotalkoisiin? S-ryhmä on suomalainen ja menestyy pääosin suomalaisilla asiakkailla, joten eikö olisi kohtuullista ostaa Suomessa pyydetyt kalat? Näin olisi sitten mahdollisuus syödä tuoretta siikaa.