Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Ajanviete Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Kahdeksasluokkalainen kirjoittaja kannustaa tekoihin maapallon pelastamiseksi: ”Auttaisi paljon, jos jokainen tekisi yhden muutoksen parempaan päin”

Nyt on aika, kun lumen pitäisi olla maassa ja kunnon pakkaset. Pitäisi päästä hiihtämään, luistelemaan ja leikkimään lumeen. Mutta totuus on se, että lunta on vain jossain paikoissa ja siellä missä sitä on, niin ei ole paljon. Pakkastakaan ei ole näkynyt paljon ja sitten, kun ne tulevat niin tekevät vaan teistä liukkaat. Olisihan se mukavaa, jos tulisi lunta edes sen verran kuin kymmenisen vuotta sitten. Itse ainakin uskon todella siihen, että ilmasto muuttuu ja nopeasti. Sitä todistaa monet faktatkin, esimerkiksi se, että eläimet ovat kuolemassa sukupuuttoon. Uskon ja tiedän sen, että se on estettävissä, vaikkakaan ei se helppoa ole, siltikin mahdollista. Me olemme ainoat, jotka sen voivat tehdä ja todella toivon, että tulemme joskus onnistumaan. Perusteluja on muitakin kuin sukupuutto. Monissa eri maissa sään ääri-ilmiöt ovat lisääntyneet, sekä voimistuneet. Jäätiköt ovat sulaneet paljon lyhyessä ajassa, eikä se ole yhtään hidastunut. Lämpötilakin koko maapallolla on noussut aika rutkasti. Kyllähän sekin on totta, että et voi maapalloa yksin pelastaa. Ethän sinä koko maailmaa voi pelastaa yhdellä hyvällä valinnalla. Hyvällä valinnallasi kuitenkin voit inspiroida toisiakin tekemään hyviä valintoja tulevaisuudessa. Vaikka yhden ihmisen panos ei pelastakaan maapalloa, ei se haittaakaan tee ja kuitenkin vähäkin auttaa. Sanoisin, että se auttaisi jo paljon, jos jokainen tekee edes yhden muutoksen parempaan. Vaikkakaan se ei pelastaisi maapalloa, eikö olisi mukavaa tietää tehneensä oikein maailmaa varten. Kirjoittaja on Viialan yhtenäiskoulussa luokalla 8B Sanomalehtiviikolla 3.–7.2. julkaistaan koululaisten mielipidekirjoituksia.