Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Tampereen ”italialaisin ravintola” kokee muutoksen – ylistetyn Hellan ja Huoneen Ilmari Saarikoski ottaa ohjat: ”Palikat olivat kohdallaan”

Tamperelainen ravintola Piemonte vaihtaa omistajaa ja siirtyy Ilmari Saarikosken omistukseen. Saarikoski on myös ravintola Hella ja Huoneen ravintoloitsija. Piemonte siirtyy Saarikoskelle Sakari Keinäseltä, joka on vetänyt ravintolaa vuodesta 2014 saakka. Keittiöstä vastaa edelleen keittiömestari Amanda Salo tiimeineen. Saarikoski kertoo, että idea Piemonten ostamisesta syntyi aiemmin ja nyt siihen tuntui olevan hyvä hetki. Asiasta oli hänen mukaansa neuvoteltu Keinäsen kanssa jo pitkään. – Ajattelin, että jos tämmöisinä aikoina uskaltaa ottaa muutaman rohkean askeleen eteenpäin, niin saa hyvän jalansijan tässä bisneksessä. Kun vielä tilanteet ajan kanssa muuttuvat normaaliksi, niin sitä löytää varmaan ihan hyvästä asemasta itsensä. Saarikoski sanoo, että koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusten purun jälkeen ihmiset ovat käyneet innokkaasti ravintoloissa ja ravintolaelämä on vilkastunut hyvin. Hän kokee, että takaiskujenkin aikana on syytä katsoa kauemmaksi ja suunnitella sijoituksia pitkällä tähtäimellä. Sijainti sen kuin paranee Ostopäätökseen vaikutti Piemonten sijainti Suvantokadulla, tulevan ratikan ja areenan läheisyydessä. Sijainti on Saarikosken on hyvä ja vielä paranee tulevaisuudessa. Lisäksi Hella ja Huone on viereisessä korttelissa. – Siinä on mahdollista saada synergiaa henkilökunnan ja sijaintien välillä. Kokonaisuus tuntui sopivalta. Piemontessa on uskomattoman ammattitaitoinen ja hyvä henkilökunta, mikä on hyvä voimavara ja myös asiakaskunta. Paikassa on historiaa. Palikat olivat kohdallaan. Saarikoski sanoo, että koska ravintoloiden konsepti on erilainen, joten ne eivät kilpaile vaan pikemminkin täydentävät toisiaan. Piemonte pysyy italialaisena Aamulehden ravintolakriitikko Vesa Laitinen kuvasi Piemontea Tampereen italialaisimmaksi ravintolaksi arviossaan kolme vuotta sitten. Saarikoski sanoo, että Piemonte pysyy italialaisena ravintolana. Vaihto tapahtuu ripeästi elokuun ensimmäisenä päivänä. Aluksi tarkoitus on päivittää keittiötä. Isot muutokset esimerkiksi ulkoasuun ajoittuvan ensi vuoteen ja niitä pohditaan yhdessä henkilökunnan kanssa. Millaiset ovat ravintoloitsijan seuraavat suunnitelmat? Vieläkö rahkeissa on varaa laajentaa? – Aina on katse tulevaisuudessa, mutta tässä on iso paletti pyöritettävänä. Katsotaan nyt, että nämä pyörivät kunnolla ja oikein.