Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Tamperelaisessa ravintolassa koronavirukselle saattoi altistua korkeintaan noin 100 ihmistä – Ravintolassa olleella asiakkaalla todettiin koronavirus

Tamperelaisen ravintolan asiakkaat ovat mahdollisesti altistuneet koronavirusinfektiolle torstain ja perjantain välisenä yönä 20.–21.8. Tays kertoi twitterissä sunnuntaina kello 13 jälkeen, että sunnuntaina todetun tuoreen koronatapauksen jäljityksessä on käynyt ilmi, että 20.-21.8. välisenä yönä klo 23–01 Tampereella ravintola Doriksessa olleet ovat saattaneet altistua koronavirusinfektiolle. Tuolloin ravintolassa olleella asiakkaalla on todettu koronavirus. Tays kehottaa paikalla olleita tarkkailemaan mahdollisia infektio-oireita ja hakeutumaan niiden ilmetessä nopeasti koronatestiin. Myös Doris tiedotti sunnuntai-iltapäivällä Facebook-sivuillaan altistuksesta. Ravintolapäällikkö Leo Partanen kertoi Aamulehdelle ennen neljää iltapäivällä soittelevansa henkilökuntaa läpi kertoakseen altistuksesta, josta on saanut itse tiedon vasta äsken itsekin. – Keskustelin ovimiehen kanssa, ja hän arvioi, että paikalla on ollut iltayhdentoista ja aamuyhden välillä yhteensä korkeintaan 100 ihmistä. Kerrallaan sisällä on ollut varmaan korkeintaan 80 asiakasta, Partanen sanoo. Paikalla on ollut lisäksi ovipalvelussa muutama työntekijä ja myynnissä 2–3 työntekijää. Suurin osa asiakkaista tulee hänen mukaansa paikalle tyypillisesti baariin vasta kahden jälkeen, ja altistui tapahtui tiedon mukaan kello 23 ja 01 välillä. Henkilökunnalla ei ole ilmennyt Partasen mukaan hengitystieoireita sunnuntai-iltapäivään mennessä. – Tämä on aika vakava asia mielestäni. Vaikka huolta tässä nyt todennäköisesti ei juurikaan ole ainakaan meidän henkilökunnallemme, koska siitä on niin pitkä aika, Partanen sanoo. Ravintoloissa saisi nykyisten koronarajoitusten mukaisesti olla tällä hetkellä korkeintaan niin paljon ihmisiä, että heille riittää istumapaikka. Partasen mukaan tämä tarkoittaa Doriksessa sitä, että ravintolassa voi olla paikalla korkeintaan noin 160 asiakasta kerrallaan. Normaalisti maksimiasiakasmäärä on 200. Asiakkaille on ollut Partasen mukaan THL:n suositusten mukaisesti tarjolla käsidesiä. Ei tarvetta testata henkilökuntaa Aleksin Ravintoloiden toimitusjohtaja Jaakko Sinivuori kertoo saaneensa tiedon Doriksen korona-altistukselta sunnuntaina. Tampereen yliopistollisen sairaalan virologi otti yhteyttä häneen sunnuntaina puolenpäivän aikaan ja kertoi, että koronavirusta kantanut henkilö oli viettänyt iltaa parin tunnin ajan ravintolassa. – Tottakai tuli yllätyksenä. Jos me olisimme asiasta tienneet aiemmin, niin olisimme luonnollisesti lähteneet siihen reagoimaan, Sinivuori sanoo sunnuntaina. – Kysyin Taysilta, tulisiko meidän testata henkilökunta, ja sanottiin ettei ole perusteita, mikäli ei ole oireita. Tulemme testaamaan henkilökuntamme, mikäli saamme siihen perusteet ja työterveytemme kokee sen aiheelliseksi, Sinivuori sanoo. Sinivuoren mukaan ravintolassa on henkilökunnalle tarkka ohjeistus, ettei hengitystieoireisena saa työskennellä. – Asia on meille tullut tänään tietoon kello 12 ja henkilökuntamme on ollut aamuun asti töissä. Täyttä tilannekartoitusta, informointia ja tehtävien toimenpiteitä ei ole saatu kaikkia eteenpäin, Sinivuori korostaa. Tartunta näkyy tilastoissa huomenna Doriksen asiakkaan virustartunta on todettu sunnuntaina ja näkyy vasta maanantaina tilastossa. Tays kertoi aiemmin sunnuntaina, että Pirkanmaalla ei ole todettu uusia koronatartuntoja. Vastaavanlainen altistus oli kolme viikkoa sitten Tampereen ravintola Ihkussa. Juttua täydennetty 30.8.2020 kello 16.51: Lisätty ravintolan kommentit.