Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Tomi Koskenniska kaivoi ruokarekan hangesta maaliskuussa – pelasti tamperelaisen lounasravintolan koronan keskellä

Kokki ja yrittäjä Tomi Koskenniska kaivoi maaliskuun puoli välissä hangesta ruokarekan, koska hän joutui sulkemaan lounasravintolan Lielahdessa ulkopuolisilta tehtaan pyynnöstä. Ensi alkuun toimittiin ruokarekan kanssa Lielahdessa Gigantin parkkialueella. – Ei se herkkua ollut seisoa nenä jäässä parkkialueella, mutta ei sitä osannut paikoilleenkaan jäädä. Asiakkaita alkoi tulla ihan kivasti. Ihmiset odottivat autoissa, milloin se lounas on valmis, kertoo Tomi Koskenniska, joka on Tom & Crillin yrittäjä. Parin kuukauden aikana on tapahtunut muutoksia järjestelyissä. Ruokarekka on ollut viime aikoina Ratinassa lipan alla. Tomi on tehnyt yhteistyötä Carlos Marquezin kanssa, jolla on terassiravintola Caque Ratinassa samaisen entisen huoltoaseman lipan alla. Yhteistyö jatkuu kesäkuussa niin, että siirrytään sisälle ravintolan keittiöön ja terassi aukeaa. Tarkoitus on jatkaa lounasmyynnin merkeissä. Ruokarekka on varusteltu keittiöllä nestekaasupariloineen ja hiiligrilleineen. Ensi kuun alussa ruokarekka siirtyy varastoon. Gigantin parkkipaikalla on jatkanut grillivaunu. Sen vuokrasi Tomilta hänen yrittäjäkaverinsa Marjo Niskanen puolisoineen. He toteuttivat Tom & Crillin reseptiikkaa omilla lisukkeillaan. Ylikypsää possunniskaa Tom & Crill suoritti Ratinassa tavallaan paluun juurilleen, sillä alkupiste oli Suvantokadulla. Tässä välissä oli lounaspaikka Ratinassa Voimakadulla ennen keskittymistä pelkästään Lielahteen. – Se askarruttaa, pysyvätkö asiakkaat muutosten tahdissa mukana. Hyvää pohjaa kyllä on vielä Suvantokadun ajoilta ja Voimakadulta, uskoo Tomi Koskenniska. Tom & Crillin tunnusmerkkejä ovat haudutettu nauta ja possunniska. Ilmeisesti näillä on ollut vetovoimaa, sillä kello yhdentoista aikoihin on ollut jonomuodostelmaa. Caquen edessä Kesäkuun alku suunnitellaan, vaikka tietoa siitä, mitä saa tehdä ja mitä ei, ei tarkalleen ole. – Koska noutopöytää ei saa olla, tuomme salaattiannokset keittiöstä. Sitten tulee pääruoka ja sen päälle pientä makeaa, kaavailee Tomi Koskenniska. – Päämääränä on hyvä ja terveellinen lounas, kuten aikojen alussa Suvantokadulla oli, hän sanoo. Yhteistyö Carlos Marquesin kanssa on perua jo syksyllä alkaneista Caque ja Tom & Crill keittolounaista.