Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Taas uusi ravintola Tampereen kuumimmalle ravintolakadulle – Kaksikko perustaa kaupunkiin jo toisen ravintolan puolen vuoden aikana: ”Mietimme, että hitsi, kuinka sitä uskaltaa”

Aleksanterinkadulle avataan lähiviikkoina uusi meksikolaista katuruokaa tarjoava ravintola, jonka nimikin sopii suomalaiseen suuhun. Ravintolaidean takana hääräävät ravintola-alan konkarit Teemu Koskinen ja Miki Mäkinen . Koskinen perusti viime vuonna Tammerfors Ravintolat -yhtiön, jossa hän on toimitusjohtaja. Mäkinen toimii taiteellisena johtajana. Ystävänpäivänä, ”juuri sopivasti” ennen koronaepidemian alkamista, yhtiö avasi myös Sneaky Bar -nimisen yökerhon Hämeenkadulle entisen Roskan tiloihin. Mutta miltä tuntuu jo toisen ravintolan perustaminen näin epävarmana aikana? – Eka mietimme, että hitsi, kuinka sitä uskaltaa. Sitten vaan päätimme kokeilla, ja tässä sitä ollaan. Nyt ei voi enää peruuttaa, Koskinen sanoo. Ravintolakadulla tilaa vielä yhdelle? Ravintola avataan osoitteessa Aleksanterinkatu 28. Tortilloita ja muita meksikolaisia herkkuja valmistavaan Mehicoon mahtuu 25 asiakaspaikkaa. Sieltä voi ostaa ruokaa myös mukaan. Kyseisellä paikalla on aiemmin sijainnut Ståhlbergin kahvila-konditoria. Vastapäätä sitä on pizzeria Napoli. Koskinen uskoo, että Tampereelle ja vieläpä ennestään vilkkaalle ravintolakadulla on kysyntää vielä ainakin yhdelle ravintolalle. – Aleksanterinkadulla on kivasti erityylistä ravintolaa ja tarjontaa. Keskustan alueella ei ole tällaista meksikolaista street food -meininkiä, niin sillä näen, että se oli ainut vaihtoehto, mitä tuohon pystyi tällä hetkellä suunnittelemaan. Vanhoja tuttuja ravintolamaailmasta Mäkinen ja Koskinen tuntevat toisensa aiemmasta työelämästä. He ovat molemmat tehneet töitä muun muassa No Ho Partnersin ravintoloissa. – Monen sattuman kautta ollaan tässä pisteessä, Koskinen summaa. Koskinen on työskennellyt aiemmin muun muassa ravintolapäällikkönä ravintola yökerho Panoramassa. Baarimikon töitä hän on tehnyt muun muassa Henry’s Pubissa ja Passionissa. Mäkinen perusti aikoinaan myös niinikään Aleksanterin kadulla sijainneen anniskeluravintola Roskan. Roskan perustaja taiteellisena johtajana Taiteellisena johtajana toimivan Mäkisen ideoinnista on lähtöisin ravintolan sisustus ja yleisilme. Tällä hetkellä tilaa vielä remontoidaan ja valmistellaan, jotta toiminta saataisiin alkamaan lähiaikoina. Mäkisen käsialaa on myös ravintolan nimi, joka sopii myös suomalaiseen suuhun, eli kirjoitetaan kuten sanotaankin. Sisustuksesta tulee värikäs ja ”katuhenkinen”. Rennossa ravintolassa saa suunsa kostuttaa veden ja limonadin lisäksi oluella tai viinillä. Ruokaa tullaan tarjoilemaan rennonletkeällä ja humoristisella otteella, Koskinen kertoo. Hänen mukaansa tarkoitus on, että kynnys tulla paikkaan on mahdollisen matala. – Jos miettii, että voinko mennä tuonne verkkareissa, niin ”hitsi tuntuu aika rennolta mestalta, että totta hemmetissä voin mennä”, Koskinen havainnollistaa. Koskinen lupailee, että ruoka-annoksen hinta ei ole korkea. Annokset tulevat maksamaan noin 10–15 euroa. Ravintola tulee olemaan avoinna päivittäin puoliltapäivin puoleenyöhön saakka. Työntekijöitä haetaan Ravintola on tarkoitus avata lähiviikkoina, kunhan muun muassa anniskelulupa-asiat on saatu kuntoon. Ravintola ei pyöri ilman henkilökuntaa, joten Mehicoon haetaan uusia työntekijöitä. Ravintolaan haetaan yhteensä ainakin kahta kokkia ja yhtä tai kahta salitarjoilijaa. Tarjoilijat voivat tehdä töitä myös Sneaky Barissa. Koskinen kertoo työskentelevänsä itsekin mahdollisimman paljon ravintolassa. Oikaisu 29.7.2020 kello 13.54. Jutussa oli nimivirhe. Miki Mäkisen etunimi oli jutussa virheellisesti muodossa Mikko. Jutussa kerrottiin virheellisesti, että Mäkinen on perustanut Tammerfors Ravintolat -yhtiön, jossa hän on toimitusjohtaja. Todellisuudessa yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja on Teemu Koskinen.