Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Koivistonkylä sai pitkän tauon jälkeen grillin – vanha kioski sai uudet pinnat ja uuden ilmeen

Moni vanhan koulukunnan tamperelainen muistaa edellisellä vuosisadalla toimineen Koikkarin grillin. Sulkemisensa jälkeen Koivistontiellä seisova kioski ei ole yli kahteenkymmeneen vuoteen tarjoillut grilliruokaa paikallisille. Viime kuussa kioski otti askeleen menneisyyteen, kun paikalla aloitti uusi grillikioski. Rakennus on vanha, mutta kasvot uudet. Grillin yrittäjänä toimii Ahmet Yildiz . Yildiz kertoo muuttaneensa Tampereelle 24 vuotta sitten. Lähes samoihin aikoihin, kun edellinen grilli lopetti toimintansa. Vanhaa paikassa on lähinnä vain rakennus. Yildiz kertoo remontoineensa kioskin itse lattiasta kattoon. Kaikki pinnat on uusittu, sisälle tehty uudet kalusteet ja ikkunoiden teipitkin ovat uudet. – Tämä oli niin vanha, että oli vähän pakko tehdä kaikki uudestaan. Konkari ravintola-alalla 1990-luvulla Tampereella oli Yildizin mukaan alle 10 pizzeriaa. Hän on siis ollut ensimmäisten joukossa täyttämässä katukuvaa kebab-pizzerioilla. Ravintoloitsijan uran Yildiz aloitti pyörittämällä Tele nimistä pizzeriaa Satamakadulla. Sen jälkeen hän toimi kymmenen vuotta yrittäjänä Kangasalan keskustassa, Kebab center nimisessä ravintolassa. Jutellessaan ihmisten kanssa Yildiz huomasi monen kaipaavan perinteistä grilliruokaa. Tästä hän sai idean vaihtaa kuvioita, ja päätti perustaa oman grillikioskin. Etsiessään paikkaa grillille hänen ystävänsä vihjasi Koivistonkylän kioskin olevan tyhjillään ja palaset loksahtivat kohdalleen.