Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Näköislehti Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Tähtijutut

Tampereen ravintoloissa tapahtuu taas: Plevna juhlii, Kauppahalliin uusi viinibaari ja Ahlman aloitti yhteistyön huippuravintolan kanssa

Tampereen ravintolakartta jatkaa uudistumistaan. Kauppahallissa toimiva Juustosoppi avasi viikko sitten juustokaupan yhteyteen pienen viinibaarin. Tarjolla on kerrallaan noin kymmentä erilaista viiniä verkkokauppa Viinimestarit.comin valikoimista sekä saksalaisia oluita. – Vaihdamme viinejä jopa viikoittain. Olemme olleet vasta viikon auki, mutta asiakkaat ovat löytäneet meidät jo hyvin ja joka päivä tässä on ollut asiakkaita maistelemassa viiniä ja juustoja, kertoo Juustosopin yrittäjä Eija Ahvenjärvi . Olo Ahlmanin kumppaniksi Myös ravintola-alan ammattilaisia kouluttavassa Ahlmanissa tapahtuu. Oppilaitos on aloittanut yhteistyön huippuravintoloistaan tunnetun helsinkiläisen Olo Groupin kanssa. Osapuolet perustavat Huippukokki-koulutusohjelman, jossa opiskelijat pääsevät oppimaan ravintola-alaa käytännön kautta. Opiskelijoita mentoroi Garden by Olon keittiömestari Mikko Pakola . Runsaan vuoden kestävä koulutus alkaa tammikuussa, ja hakuaikaa on 25. marraskuuta asti. Plevnalle neljännesvuosisata täyteen Tänä syksynä vietetään myös usean tamperelaisravintolan vuosijuhlia. Salud täytti jo 45 vuotta ja seuraavaksi juhlii panimoravintola Plevna. Ravintola järjestää 25-vuotisbileet torstaina 31. lokakuuta. Teemaviikkoja ja paluumuuttajia Sesongin vaihtuminen näkyy Pirkanmaan ravintoloissa useina erilaisina teemaviikkoina. Hotelli Ilveksen Masuunissa vietetään riistaviikkoja 16.–26. lokakuuta ja Paakarissa jo perinteeksi muodostunutta äyriäisiltaa 25. lokakuuta. Lisäksi Pirkanmaan keittiömestarit juhlistavat maailmanlaajuista Chef’s Dayta lauantaina 19. lokakuuta valmistamalla hyväntekeväisyyslounaan Tampereen Viola-kodissa. Syksy on tuonut Tampereen ravintoloihin myös paluumuuttajia. Tuulensuusta tuttu ravintolapäällikkö Hanne Halonen on palannut Helsingistä takaisin Tampereelle ja on aloittanut Deli 1909 WIne&Barin ravintolapäällikkönä.