Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Tähtijutut Moro Näköislehti Mielipiteet

Leivon leipomo toimii taas täydellä teholla tiistai-illan tulipalosta huolimatta – Toimitusjohtaja kertoo, miten tapahtumat etenivät: ”Yöunet kyllä jäivät hieman huonoiksi”

Tamperelaisessa Leivon leipomossa toiminta oli keskiviikkoaamuna palailemassa normaaliksi tiistai-iltana säikäyttäneen jauhopalon jäljiltä. – Uusi päivä on leipomolla käynnistynyt ja tuotanto pyörii ihan normaalisti. Yöunet kyllä jäivät hieman huonoiksi, toimitusjohtaja Harri Jaakkola kertoi aamuyhdeksältä. Keskiviikkoaamun toimituksissa oli pientä vajausta muun muassa leipomon tunnetuimman tuotteen arinarievän osalta. Palo syttyi ruokaleipäosastolla, jonka uunissa paistettiin parhaillaan juuri arinarievää. – Kyseisellä uunilla ei todennäköisesti vielä tänään pystytä leipiä paistamaan, mutta toinen uuni korvaa sen. Tuotantoa siirrettiin sinne jo illan aikana, Jaakkola kertoo. Henkilökunta toimi ripeästi Pirkanmaan pelastuslaitos sai kello 20.40 aikaan hälytyksen Leivon leipomon tiloihin Tampereen Keihäskadulle. Paistouunin alla oli ilmeisesti ollut poikkeuksellisen paljon jauhoa, joka oli syttynyt kuumuudesta palamaan. Leivistä varissut jauho on rutisevan kuivaa ja paloherkkää. – Onni onnettomuudessa oli, että aika pienillä vaurioilla tästä selvittiin. Kunnossapidon ja asiantuntijoiden kanssa juuri olemme asiaa tässä tutkineet, Jaakkola kertoo. Leipomon oma henkilökunta hoiti alkusammutuksen ripeästi jauhesammuttimilla ja sai varsinaiset liekit sammumaan. Pölisevät jauhot jäivät kuitenkin käryämään ja savua muodostui runsaasti. – Savukin saatiin tuuletettua pois jo illan aikana. Saimme uunin välittömässä läheisyydessä isot ovet molemmista päistä auki ja tuuletus onnistui nopeasti, Jaakkola kertoo. Kukaan ei loukkaantunut Aiemmin uutisoitiin, että leipomon neljä työntekijää olisi loukkaantunut lievästi savukaasuista. Jaakkolan mukaan tältä osin liikkeellä on ollut hieman virheellistä tietoa. – Kaikille uunin lähellä olleille tehtiin savukaasuille altistumistesti heti illan aikana. Raja-arvot eivät ylittyneet edes niiden neljän työntekijän osalta, jotka olivat palopaikan välittömässä läheisyydessä, Jaakkola toteaa. Iltavuorossa oli paikalla noin 16 hengen miehitys. Kaikkiaan leipomon tuotannossa työskentelee 80 henkeä. Jälkivalvonta palopaikalla jatkui yön yli. Keskiviikkoaamuna on keskitytty jälkien siivoamiseen ja sen tarkastamiseen, että sähköjohdot ja laitteet ovat kunnossa. Jaakkolan mukaan jauhopalojen riski on leipomoissa aina olemassa, ja se on otettava vakavasti. – Pitää koko ajan seurata, ettei jauhoa pääse kertymään paistouunin alle, vaan se on välittömästi poistettava. Tämä oli taas hyvä muistutus asiasta.