Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Tähtijutut Näköislehti

Tiedätkö mitä on holipompeli? Entä mitä oli Assan papari? Moron visassa kysytään nyt Tampereen ruokakulttuurista, voit voittaa lahjakortin

Makujen Finlayson -tapahtumassa juhlitaan alueen ruokakulttuuria ja muita elämyksiä perjantain aamupäivästä lähtien. Ensi tiistaihin kestävässä tapahtumassa on monenlaista ohjelmaa koko perheelle aamusta iltaan. Erityisesti nautitaan hyvästä ruuasta, juomista, herkuista ja elämyksistä. Kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi alueen aukioilla, museoissa ja näyttelytiloissa tapahtuu paljon ja jokaiselle päivälle riittää maukkaita tarjouksia. Chef Santeri eli Santeri Vuosara ja ruoka-ammattilainen Ida Ritari laativat Moron lukijoille tiukan kysymyspatterin tamperelaisesta ruokakulttuurista ja -historiasta Finlaysonin herkkutapahtuman kunniaksi. Tästä linkistä pääset tutustumaan Makujen Finlayson -tapahtumaan. Kysymyksissä liikutaan todella laveasti tamperelaisen ruoan ja ravintolamaailman ympärillä. Moni muistojen paikkakin tulee mainittua. Osaatko oikein? Vastaa Moron ruokavisaan nettilomakkeella tämän jutun lopussa tai voit lähettää vastauksesi postitse osoitteeseen Aamulehti/Moro, PL 327, 33101 Tampere. Vastausten pitää olla perillä Morossa tiistaina 1. lokakuuta. Palkinnoksi arvomme kaikkien osallistujien kesken kolme kahvilalahjakorttia Finlaysonilla sijaitsevaan Nostalgia-kahvilaan. 1. Mistä ravitsemusliikkeestä sai Tampereen ensimmäiset hampurilaiset? a) Keskustorin grillikioskista. b) Siilinkarin grillistä. c) Tikankolosta. 2. Mitä tarkoittaa hämäläinen murresana mokko? a) Perunamuusi. b) Kahvikupillinen. c) Kakkupala. 3. Mitä oli Assan papari? a) Tampereen asemaravintolan hernekeitto. b) Rautatieaseman rullagrilli. c) Lihapiiras. 4. Mikä tamperelainen ravintola toimii paikassa, jossa on ollut kaupungissa pisimpään yhtäjaksoista ravintolatoimintaa? a) Tillikka. b) Siilinkari. c) Laterna. 5. Mitä tarkoittaa Holipompeli? a) Hieman hiprakassa kulkeva juhlija. b) Vanha jälkiruoka. c) Muinainen lempinimi halvalle viinalle tai viinasekoitukselle, myös Laternan klassikkodrinkki. 6. Kuka (silloin) tamperelainen keittiömestari on kirjoittanut kirjan Alussa oli sipuli? a) Monen ravintolan Arto Rastas. b) Tammerin (silloinen) keittiömestari Petri Kerkkänen. c) Lähiruoan puolestapuhuja Heikki Ahopelto. 7. Minä vuonna Hotelli Tammer avattiin? a) 1928. b) 1929. c) 1930. 8. Suomen ensimmäinen McDonald’s avattiin Commercen talossa vuonna 1984. Mitä tuossa liiketilassa oli sitä ennen? a) Apteekki. b) Burger King. c) Kemikalio. 9. Mitä tarkoittaa Saludin ruokalistankin klassikko Rocky mountain oysters? a) Kalan silmää. b) Kobran käsiä. c) Pässin kiveksiä. 10. Minkä niminen oli Tampereen ensimmäinen ramen-ravintola? a) Ramen Ramen. (Hämeenkadulla vuosina 2010–2012). b) Hanabi Ramen (Tammelan puistokadulla vuosina 2010–2012). c) Zhizubi Ramen (Sammonkadulla vuosina 2010–2012). 11. Tampereen uusin ja tällä hetkellä ainoa japanilainen ravintola on Fujimi Aleksanterinkadulla. Missä kahdessa paikassa he pitivät Fuji ja Fujimi -nimisiä pop up -tapahtumia jokusen vuoden ennen ravintolan avaamista? a) Lähiruokapuoti Lempi ja Henriks. b) Kustaa III ja Puuma. c) Masu ja 2h+k. 12. Mikä tamperelainen ravintola sijaitsee entisen pankin tiloissa, ja on ottanut nimensäkin kyseisen pankin nimestä? a) Vanha Koppi. b) Vanha Tappi. c) Vanha Syppi. 13. Viisi Tähteä -verkkomedian Suomen 50 parasta ravintolaa -listalla vuonna 2019 paras tamperelainen oli Ravintola C sijalla 12. Mikä oli toiseksi paras tamperelainen sijoitus? a) Ravintola Muskrat sijalla 13. c) Bistro Neljä vuorentaikaa sijalla 24. c) Ravinteli Bertha sijalla 15. 14. Minkä nyt jo edesmenneen tamperelaisen ravintolan klassikkoannos oli Puerto Ricon pannu? a) Sorsapuiston Grillin. b) Ohranjyvän. c) Kultaisen Ilveksen. 15. Kuka tamperelainen on tehnyt sana Maaritin hittiin Jäätelökesä, ja minkä nimiseltä, vuonna '78 julkaistulta, manselaisen ruokakulttuurin kanssa flirttailevalta levyltä kyseinen kappale löytyy? a) Mikko Alatalo, Siivet saan. b) Pate Mustajärvi, Mustaa vaan. c) Juice, Suuret saan. Moron suuri ruokavisa Tästä linkistä pääset tutustumaan Makujen Finlayson -tapahtumaan.