Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Näköislehti Tähtijutut

Meirän kekkerit Häijäässä: Herkut maistuivat retkellä juustolaan

Koska juhlat olivat ja missä? 23.3. Sveitsin Ystävien Kilta ry-SYS Pirkanmaa Häijäässä. Mitä te juhlitte? Tutustuimme uuteen Herkkujuustolaan. Oliko ohjelmaakin? Isäntä, juustomestari Peter Dörig kertoi, miksi oli tullut Suomeen, miten aloittanut Mouhijärvellä juustojen valmistuksen ja miten lähitiloilta tullut raakamaito muuttuu juustoksi. Totta kai nautimme juustoja ja kahvin kanssa lähijogurtista valmistettua jäätelöä. Mistä siellä puhuttiin? Mistäs muusta kuin juustoista! Suomen kielen lomassa kului isännän ja muutaman jäsenemme äidinkieltä schwyzertüütschiä. Säilyikö sopu? Kyllä, tyytyväisenä joukkomme lähti paluumatkalle. Kotiin viemisiäkin ostettiin. Kuka raportoi? Kaija K.