Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Ajanviete Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Mitä Miro Heiskanen ja Patrik Laine opettivat meille Kaapo Kakosta? Jussi Tapola odottaa Leijonien 18-vuotiaalta MM-sensaatiolta ”poikkeuksellisia ratkaisuja”

Suomen jääkiekon MM-joukkue julkistettiin myöhään sunnuntai-iltana. Joukkueen taso ja NHL-pelaajien vähäinen määrä ei ole herättänyt hurraa-huutoja. Vastaavanlaista keskustelua käytiin vuonna 1992, kun Suomen joukkuetta pidettiin yhtenä kautta aikain kehnoimmista. Suomi nousi yllätyshopealle ja löysi uusia ratkaisijoita, kuten Ilves-ikoni Timo Peltomaan, joka upotti puolivälierissä Kanadan kolmella osumalla. Ketkä olisivat tänä keväänä Leijonien uusia sankareita? Yksi ehdokas, kenties kiinnostavin kaikista on TPS:n 18-vuotias hyökkääjä Kaapo Kakko . Asiantuntija Jussi Tapola kertoo, mitä Kaapo Kakolta voi odottaa MM-kisoissa: MM-kiekon ajan asiantuntijana toimiva Jussi Tapola näki viime kaudella Leijonien apuvalmentajana, miten Dallas Starsissa loistavaa tulokaskautta pelaava Miro Heiskanen operoi. Samanlainen nuorukainen oli Tapparassa Tapolan alaisuudessa pelannut Patrik Laine , joka oli 2016 MM-hopeajoukkueen maalitykki. Tapola tietää, miten nuoret tähdet ajattelevat kovien paineiden alla. – He eivät kumartele kuvia, eivätkä mieti, mitä käy, jos häviämme. He menevät pelaamaan ja nauttimaan. Sillä asenteella ei mietitä sopimuksia, eikä mitään muuta. Vain sitä yksittäistä peliä. Se on heidän vahvuutensa, Tapola kertoo yllä löytyvällä videolla.