Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Onko tässä Tampereen erikoisin laskiaispulla? Moro testasi Tallipihan monsterin: ”Kannattaa käydä ennen lounasta”

Laskiaispulla on ajankohtainen sesonkiherkku ja sen vuoksi Moron toimitus kävi koemaistamassa Tallipihan kahvilan erikoisuuden. Se on kolmekerroksinen maukas pulla, jossa on runsaasti kermavaahtoa ja kaksi eri täytettä. Heti näin alkuun on syytä lausua varoituksen sana. Älä mene laskiaispullakahville lounaan jälkeen, ettei käy niin kuin Moron toimittajille. Osa pullasta jäi syömättä, koska kolme tuntia aikaisemmin nautittu lounas ei sallinut syödä koko pullaa. Kaikkein haastavinta oli tomusokerilla päällystetyn pullan syöminen. Monessa päivällispöydässä viisastuneet toimittajat pyysivätkin henkilökunnalta veitsen ja haarukan, vaikka muut kahvilavieraat vähän ihmettelivätkin herkuttelijoiden työvälineitä. Tallipihan laskiaispulla ei nimittäin ole mikään diettituote tai pieniruokaisen valinta. Se on monsteri, jonka syömiseen kannattaa suhtautua suunnitelmallisesti! Siis pulla lounaaksi tai ainakin ennen lounasta. Kahvilasta saa toki laskaiaspullan myös perinteisellä kaavalla eli yhdellä täytteellä. Suurin osa asiakkaista onkin valistuneita, sillä tämä 3,90 euroa maksava herkku sopii myös jälkiruuaksi. Kaksikerroksinen maksaa 4,40 euroa, mutta se on kyllä hintansa väärti. Molemmissa versioissa peruspulla on sama. Se leivotaan joka päivä Tallipihalla ja perinteinen taikina sisältää sopivasti kardemummaa. Kahvilan omistaja on sitten edellisen Moron testikerran vaihtunut, mutta laskiaispullan resepti on sama. Oletko saanut jossakin poikkeuksellisen hyvän laskiaispullan? Lähetä meille viesti kuvan kera Moron sähköpostiin moro@aamulehti.fi. Moro kävi kahvilla Tallipihalla myös kaksi vuotta sitten. Lue juttu klikkaamalla tästä.