Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Tähtijutut Näköislehti

Tässä on Tampereen paras pintxo – tapahtuma teki tänä vuonna ennätyksen: viidessä päivässä myytiin 300 000 pintxoa

Tamperradan pintxoviikko keräsi tänä vuonna ennätysyleisön. Viisi päivää kestäneen tapahtuman aikana myytiin 300 000 pintxoa 62 ravintolassa. Pintxokilpailun voitti Aistin Tiikerikakku. Tuomaristoa eniten miellyttäneessä pintxossa oli tiikerirapua, haukea, mustekalan mustetta, savupaprikakreemiä ja merilevää. – Rakenne oli suussa sulava, eri komponenttien maut erottuivat ja olivat keskenään tasapainossa muodostaen rikkaan ja mehukkaan kokonaisuuden. Aistin pintxossa oli innovatiivisuutta, joka uudistaa luovasti pintxogenreä. Lisäksi annos oli kaunis ja herkkä, kilpailun päätuomari Mikko Reinikka kertoo tapahtuman verkkosivuilla. Lue myös: Tamperradan pintxot liikuttavat jälleen kansaa Tampereella, myös turkulaispariskunta vaihtoi ennakkoon varatun ravintolapöydän lennosta naposteltaviin Aistin kanssa tiukimmin ykkössijasta kisasivat Salsallada, Saunaravintola Kuuma ja Näsinneula. Tuomaristoon kuuluivat Reinikan lisäksi keittiömestarit Anette Mellin ja Marko Alenius . Tänä vuonna kilpailussa oli uusi kilpailusarja Paras tunnelma. Sitä arvioi baskilainen enologi Juan Antonio Bilbao , jonka mielestä autenttisin baskilainen tunnelma oli Ravinteli Huberissa. Erityisesti ravintolan pintxovalikoima, ilmapiiri ja palvelu tekivät Bilbaoon vaikutuksen. Yleisön suosikki oli tänä vuonna Los Pollosin Bomba, jossa oli grillattua kananpoikaa, bechamel-kastiketta, salsa bravaa ja aliolia. Seuraaville sijoille yleisö äänesti Guru's Kitchenin, Salsalladan ja Saunaravintola Kuuman. Äänestys tapahtui Facebookissa. Tamperrada 2019 järjestettiin 19.–23.8. Tapahtuma järjestetään jälleen ensi syksynä.