Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Näköislehti Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Tähtijutut

Mustamakkaravalmistaja Tapola on joutunut myymään asiakkaille ”ei oota” viikoittain, mutta nyt tilanne muuttuu – gluteeniton versio ei kalpene perinteiselle mustalle

Tapola on vastannut kuluttajien toiveisiin ja tuonut markkinoille gluteenittoman mustanmakkaran. Resepti on täysin uusi, sillä ruista tuotteessa ei tietenkään voinut käyttää. Gluteeniton mustamakkara sisältää tarkkaan valikoitua riisiä sekä tiettyä gluteenitonta jauhoseosta. Muuten mausteina ei tässäkään käytetä kuin suolaa ja sipulijauhoa ja muilta osin taika on sama kuin perinteisen mustanmakkaran valmistuksessa. – Gluteenitonta mustaamakkaraa on tiedusteltu tasaisin väliajoin ja aina tätä ennen meidän on tarvinnut pahoitella asiakkaille, että valitettavasti sellaista ei valmisteta. Lielahden tehtaanmyymälästä gluteenitonta mustaamakkaraa tiedusteltiin keskimäärin muutaman kerran viikossa, kertoo toimitusjohtaja Kristian Tapola . Tuotekehitystä vaati Nyt myös keliaakikot, gluteeniherkkyydestä kärsivät sekä suurin osa vilja-allergisista voivat nauttia tästä perinneherkusta. – Kun päätimme vihdoin kehittää gluteenittoman mustanmakkaran markkinoille, vaati sen tuotekehitys useita useita kokeita, ennen kuin maku ja rakenne saatiin vastaamaan aitoa ja alkuperäistä mustaamakkaraa, toteaa Kristian Tapola. Ei kalpene – Tuote tehtiin asiakkaiden toiveesta, ja tavoitteemme oli ettei se kalpene lainkaan alkuperäiselle mustallemakkaralle. Olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Viimeksi tänään tarkistin uuden erän aistinvaraisesti ja se oli täydellistä, sanoo Kristian Tapola.