Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Ajanviete Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Kaupoissa otettu käyttöön uusi suojautumiskeino koronaviruksen leviämistä vastaan – ”Olemme saaneet pelkästään positiivista palautetta”

Yhä useamman kaupan kassalla asiakkaan ja työntekijän erottaa nyt läpinäkyvä pleksilasi. Ylöjärveläisen K-Supermarket Linkin kauppias Jani Kangasniemi asensi suojukset kauppaan viime viikon torstaina. Tuolloin pleksit eivät olleet vielä kovin yleisiä, joten Kangasniemi oli henkilökohtaisesti yhteydessä paikalliseen muovityöstöfirmaan ja asensi suojukset itse liikkeen kolmelle kassalle. – Olemme saaneet suojista pelkästään positiivista palautetta sekä asiakkailta että henkilökunnalta, Kangasniemi sanoo. Kangasniemi tarttui ajatukseen huomattuaan, että joissakin kaupoissa vastaavia suojia oli otettu käyttöön. Pleksit olivat herättäneet keskustelua myös Kangasniemen kauppiaskollegoiden kanssa. Niitä on jo asennettu useampiin kauppoihin Pirkanmaalla. – Tämä on mielestäni turvallisuustekijä sekä asiakkaalle että henkilökunnalle. Pyrimme suojaamaan henkilökuntaa, jotta he pysyvät terveenä eivätkä altistu näille tartunnoille kassalla. Pleksin on tietysti tarkoitus suojata pisaratartunnoilta puolin ja toisin, Kangasniemi sanoo. Kangasniemi sanoo, että hänen kaupassaan tilanne on otettu muutenkin hyvin vakavasti. Myymälässä on jaossa käsidesiä ja henkilökunnalla on tarkat hygieniaohjeistukset. Jos työntekijällä on oireita, hänen on jäätävä töistä pois. Kangasniemi arvioi, että plekseistä todennäköisesti luovutaan K-Supermarket Linkissä sitten, kun koronatilanne on ohitse. Pleksejä on asennettu myös muihin kauppoihin. Esimerkiksi Lidl kertoi maanantaina iltapäivällä, että se aikoo asentaa kaikkien 186 myymälänsä kassalle pisaratartunnoilta suojaavat pleksilasit. Lasit asennetaan muutaman viikon sisällä.