Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Tampereen ehkä tunnetuin lounasbaari avautui täydellisen remontin jälkeen – asiakkaita jopa 600 päivittäin

Tapolan mustamakkaratehtaan lounasbaari Lielahdessa on pantu uusiksi koronakevään aikana. Se suljettiin maaliskuussa muun Suomen tavoin ja se avattiin uusiutuneena keskiviikkona. – Baarille ei ollut tehty mitään moneen vuoteen. Nyt oli hyvä hetki remontoida tehtaanmyymälä, kiteyttää toimitusjohtaja Kristian Tapola . Lounasasiakkaat huomaavat uudistukset heti ulko-ovelta. Sisätilaa on melkein tuplasti enemmän kuin ennen. – Henkilöstön erillinen lounastila poistettiin. Aikaisemmin asiakaspaikkoja oli 30, nyt niitä on 50. Se tarkoittaa sitä, että henkilöstö käy vain hakemassa lounaansa baarista ja syö sitten remontoiduissa henkilöstön tiloissa. – He voivat syödä myös baarin puolella, mutta sitten heidän täytyy riisua työvaatteensa ja käyttää siviilivaatteita. Tämä liittyy myös tehtaan turvallisuuskäytäntöihin, toimitusjohtaja selvittää. Jopa 600 asiakasta Koronasulun ajaksi baarin neljä työntekijää siirrettiin tehtaan puolelle töihin. Siten vältyttiin lomautuksilta. Ennen remonttia mustalla kävi päivittäin jopa 600 asiakasta. Heistä suurin osa työskentelee lähistöllä. Keskustan toreilla suuri osa asiakkaista on turisteja. Moni ohikulkija on nähnyt, että alkukesän aikana pihassa on seissyt Tapolan myyntiauto, hienoksi remontoitu Citroen. Siitä on myyty pelkästään mustaa. – Baarin avautumisen myötä valikoimiin tulee enemmän kuluttajapakattuja Tapolan tuotteita. Kaikki lämpö- ja kylmätiskit on uusittu ja niiden myötä valikoima kasvaa. – Joka päivä myynnissä on myös Tapolan kotiruokaa. Valikoimissa on vuorotellen noin 50 eri lajia, selvittää baarivastaava Miia Montonen . Vuoden vaihteessa valikoimiin tuli myös gluteeniton musta. Sitä tosin ehdittiin myydä vain pari kuukautta. – Sitä oli tiskissä vain perjantaisin. Mahdollisesti sitä saadaan valikoimiin useamminkin, jos kysyntää on. Palaute on ollut hyvää, Montonen mainitsee. Tuoretta lihaa tiskiin Kylmätiskiin on tulossa myös tuoretta kotimaista lihaa, luomutuotettua porsasta. – Valikoimiin tule myös pakkaamattomia makkaroita, joten jokainen voi tiskistä valita haluamansa valikoiman, Tapola suunnittelee.