Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Mielipiteet Moro Tähtijutut Näköislehti

Tampereella on taas pintxoja tarjolla, mutta yksi herkuttelijoiden suosikkipaikoista ei olekaan enää mukana – Suosio kasvoi liian suureksi

Tamperelaiset ravintolat tarjoavat taas viiden päivän ajan yhdellä suupalalla syötäviä pikkuherkkuja eli pintxoja kolmen euron hintaan. Tarjolla on ruokafestivaalissa mukana olevien ravintoloiden kilpailuannosten lisäksi noin 300 erilaista pintxoa, ravintolasta riippuen joko lounasaikaan tai illemmalla. Pikkubistro Kattila hallitsi yleisön suosikin paikkaa kolme vuotta, mutta hävisi viime vuonna kärkisijan Huberille. Kattilan valikoima oli silti laajin ja se myi viidessä päivässä järjestäjän mukaan 15.366 pintxoa. Tänä vuonna annosten listalla ei ole monen hämmästykseksi Pikkubistro Kattilan nimeä ollenkaan. Ravintolasta vahvistetaan, että paikka ei ole mukana kisassa. Kyselyjä yleisöltä on aiheesta jo tullut. Syy liittyy liian suureksi kasvaneeseen suosioon. – Pinxto-viikko on ollut meille tosi iso ponnistus. Pohdimme jo viime vuonna, osallistummeko, päätimme kuitenkin olla mukana ja järjestimme logisitiikan ja työvuorot sen mukaan. Catering keittiömme Rusthollissa teki kahta vuoroa ja koko keittiömme oli töissä lähes kellon ympäri. Teimmekin ennätysmyynnin, Kattilan ravintoloitsija, yrittäjä Anu Meuronen kertoo. Suuri yleisömäärä alkoi kuitenkin jo vaikeuttaa mahtumista ravintolatiloihin. – Osa asiakkaista kävi meillä kaksikin kertaa illassa. Tunnelma oli hieno ja saimme paljon hyvää palautetta, mutta nyt on mietittävä resurssejamme uusiksi. Päätös pitää huilia koskee vain tätä vuotta. Ensi vuoden tilanne harkitaan erikseen. – Tapahtuma on kiva pöhinäviikko. Tänä vuonna lähdemmekin itse ensi kertaa kiertämään paikkoja. Toivon kaikilta mukana olevilta paikoilta heittäytymistä ja omasta arjesta poikkeamista, Meuronen sanoo. Yleisöäänestyksen lisäksi tuomaristo valitsee joka vuosi suosikkinsa painottaen annosten makua, ulkonäköä ja innovatiivisuutta. Tämän vuoden uutuutena tuomariston mukana on myös baskilainen enologi Juan Antonio Bilbao , joka arvioi ravintoloiden kokonaistarjontaa sekä tunnelmaa. Tapahtuma järjestetään 19.-23. elokuuta 2019.