Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Tähtijutut Moro Näköislehti Mielipiteet

Maailman ainoaa Moro-pintsoa saa vain ensi viikolla: Sorsapuisto-mousse on maukas pikkuherkku

Suutuntuma kohdillaan, sopivasti raikkautta ja tuttua makua Sorsapuiston silakasta, jota Tamperradan aikana tarjottavassa pintsossa tulee olemaan lisää. Moron raati oli yksimielinen siitä, että Sorsapuisto-mousse on ensi viikon ruokajuhlan Moro-pintso. Raati kokoontui Cher Santerin eli Santeri Vuosaran johdolla herkuttelemaan K-supermarket Kuninkaankulman lounasravintolaan, jossa Vuosara ja toinen ruoka-ammattilainen Ida Ritari Tamperradan aikana tarjoavat pintsoja pop up -ravintola Pintsopaari Tampereessa kello 16–21. – Pikkelöityä punasipulia, sinapinsiemeniä, silakka-moussea, sinappia, tuorejuustoa, tuoretta tilliä ja Leivon ruisleipää, Vuosara luetteli osan pintson aineksista. Moro-pintsoa on tarjolla joka päivä. Lisäksi on tarjolla päivittäin Vuosaran ja Ritarin Tamperradan kilpailupintso, jossa on muun muassa mustamakkara-karitsanmaksaterriiniä ja Tampere-ginillä maustettua puolukkaa sekä vaihteleva valikoima muita pintsoja. Mukana ovat toki Moro-pintsoksi ehdolla olleet Herne-gazpacho ja Perunaleivos-pintso, jonka raati arvioi intensiivisen ihanan makeaksi rommin maustamaksi illan päätöspintsoksi. Tamperrada on gastronominen juhla pirkanmaalaisten kokkien ja alueen hyvän ruoan kunniaksi 19.–23. elokuuta peräti 63 tamperelaisravintolassa. Pintxo eroaa tapaksesta siinä, että pintxo nautitaan 2–3 suupalalla henkilökohtaisesti, kun taas tapas-annokset jaetaan seurueen kesken.