Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

Tamperelainen Anu Kärki sijoittui kuudenneksi Vuoden tarjoilija -kilpailussa Helsingin Messukeskuksessa – hyvältä tarjoilijalta vaaditaan ennen kaikkea tilannetajua

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävään Vuoden tarjoilija -finaaliin osallistui tänään perjantaina tamperelainen Anu Kärki . Kilpailun voitti helsinkiläinen Christian Angelov . Kokit ja tarjoilijat kilpailivat voitosta poikkeuksellisesti yleisöltä suljetuin ovin koronavirussuositusten vuoksi. Anu Kärki työskentelee Armas Cateringilla. Kokiksi opiskellut Kärki on Tampereen Suomalaisen Klubin ravintolapäällikkö. Kärki on työskennellyt myös muun muassa Suomen 15 parhaan ravintolan joukkoon kuuluvassa Ravintola C:ssä. Suomen parhaat ravintolat palkittiin niin ikään Gastro Helsinki 2020 -messuilla keskiviikkona. Tarjoilijalta vaaditaan tilannetajua Anu Kärjen kilpailuvaltti on ammattitaito sekä keittiön että ravintolasalin puolelta. – Tarjoilijalta vaaditaan kaikista eniten tilannetajua ja sitä, että hän näkee, minkälaisia asiakkaat ovat ja osaa tarjota heidän näköisiään tuotteita, Kärki toteaa. Lisäksi hyvä tarjoilija ymmärtää sekä juomien että ruuan päälle ja on innostunut aiheestaan. Näin Kärki esittelee itsensä Vuoden tarjoilija 2020 -kilpailun sivulla: Kilpailupäivän aikana kilpailijoiden tehtävänä oli kattaa pöytä, ottaa asiakkaat vastaan ja valmistaa aperitiivi eli ennen ateriaa tarjottava juoma, jossa oli vaihtoehtona muun muassa kylmäuutetusta kahvista valmistettava juoma. Lisäksi tarjoilija valitsee juomat kokkikilpailijoiden ruokalajeille. Tarjoilijan työhön kuului myös juustolautasen valmistelu sekä jälkiruokajuomien valmistaminen. Tarjoilijakokelaat arvioidaan suoriutumisesta ja asiakaspalvelusta. Kokkikilpailun tamperelainen karsiutui semifinaalissa Samaan aikaan pidettiin myös Vuoden kokki 2020 -kilpailu, jonka ainoa tamperelaisedustus Tomi Kuivasniemi karsiutui semifinaalissa. Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, joka järjestää kilpailun yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Vuoden kokki 2020 kilpailujohtajana toimii Ismo Sipeläinen ja Vuoden tarjoilija 2020 kilpailujohtajana Maria Suihkonen . Vuoden kokki 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Filip Langhoff ja Vuoden tarjoilija 2020 -kilpailun päätuomarina Miia Siiroinen . Salipuolen ja keittiön avustavissa tehtävissä ovat ravintola-alan opiskelijat ohjaajineen Perhon liiketalousopistolta. Oikaisu 13.3.2020 kello 14.45: Toisin kuin jutussa kirjoitettiin, Armas Catering ei omista Ravintola C:tä. Sen omistavat Christina Suominen ja Ilkka Isotalo, jotka ovat omistajina myös Armas Catering Oy:ssä. Kyseessä on kuitenkin kaksi eri yritystä. Juttuun on lisätty 13.3.2020 kello 13.30 Facebook-upotus ja tarkennettu, että kilpailun semifinaalissa oli mukana myös tamperelainen Tomi Kuivasniemi. Kello 14.30 juttuun on täydennetty Anu Kärjen kommentit. Juttuun päivitetty voittaja 13.3.2020 kello 16.25.